Apel Udruge za zaštitu životinja AnimalLika

Objavljeno: 25/02/2018

Udruga za zaštitu životinja AnimalLika uputila je danas apel vezan uz nadolazeće niske temperature i “polarne” hladnoće. Apel je upućen vlasnicima životinja,ali i svim ljudima ukoliko naiđu na napuštenu životinju. Apel prenosimo u cijelosti:

 

“Nakon velikog snijega stižu nam veliki minusi i polarne hladnoće. Ukoliko držite svoje pse u kućicama i boksovima za ovih hladnoća pustite ih bar u podrume ili garaže i štale, neka budu na toplom. Slobodnoživućim mačkama odškrinite prozore svojih podruma,postavite im kartonske kutije,nešto hrane i vode ,pomozite im da se ne smrznu. Pticama stavite na prozorske klupice mrvice kruha,sjemenke, komadiće slanine,cd da  prežive i najave  nam proljeće. Ako vidite napuštenu životinju, potrudite se osigurati joj neko skrovište i obavijestite nadležne institucije ili našu  udrugu jer niti jedna životinja ne zaslužuje smrt . Svaka životinja koju ste spasili od hladnoće ugrijat će vaše srce.Udruga apelira i na građane koji iz raznih razloga ne mogu svom ljubimcu pružiti veterinarsku skrb ili imaju problema zbog nekontroliranog razmnožavanja pasa i mačaka –javite nam se da zajedno pokušamo riješiti problem na dobrobit životinja.Kontakt mob:097-684 1114  

   Ujedno naglašavamo da su po novom Zakonu o zaštiti životinja novčane kazne za zanemarivanje,napuštanje i zlostavljanje životinja vrlo velike i sve jedinice lokalne samouprave kreću u provođenje tih zakonskih mjera i sankcioniranje nemarnih vlasnika!”

Možda Vas zanima