HSP i Neovisni za Hrvatsku- jedina opcija koja zastupa opće hrvatske interese

Objavljeno: 17/05/2019

GOSPIĆ- U sklopu kampanje za izbore za EU parlament danas su se Gospićanima,na gradskoj tržnici, predstavili kandidati koalicijske liste HSP-NZH. Uz domaćina, gospićkog gradonačelnika, predsjednika nacionalnog HSP-a i jedinog Ličanina na listi za EU parlament, Karla Starčevića bili su predstavnici NZH ,nositeljica liste Bruna Esih, dr.sc. Zlatko Hasanbegović, umirovljeni general HV-a Željko Glasnović te jedna od legendi Vukovarske obrane HOS-ovac Damir Markuš.

Svi zajedno su naglasili važnost predstojećih izbora za EU parlament za hrvatski narod i Hrvatsku državu o kojoj se bitne odluke donose u Bruxelesu a provode u hrvatskom parlamentu.

Pravila Europske unije možemo samo mijenjati iznutra, zato je vrlo bitno tko će u EU parlamentu zastupati hrvatske interese. Svjedoci smo da sadašnji zastupnici to nisu mogli i htjeli činiti. To možemo samo mi, zastupnici NZH i HSP-a, poručili su gospićanima od kojih očekuju podršku.

Mi smo jedina politička opcija koja zastupa opće hrvatske interese. Mi smo stijena koja neće građane izdati ni u Zagrebu, a ni u Bruxellesu. Dolazimo služiti, a ne vladati“, rekao je Starčević i pozvao građane da izađu u što većem broju na predstojeće izbore za Europski parlament.

Umirovljeni general Željko Glasnović u razgovoru su veteranima Domovinskog rata prisjetio se i svog boravka u Gospiću na početku Domovinskog rata gdje se sa svojim suborcima sudjelovao u oslobadjanju vojarne u Kaniži. Pozvao je sve veterane Domovinskog rata da ga podrže u nastojanju da nastavi zastupati nacionalne interese hrvatskog naroda u EU parlamentu.

Nakon gradske tržnice kandidati su položili vijence na spomeniku Velebitskom ustanku u Brušanima.

Sutra, u subotu, kandidati liste HSP-NZH neće sudjelovati u kampanji jer odlaze odati počast žrtvama bleiburške tragedije i žrtvama hrvatskog križnog puta.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima