LIJEPO: Kino Korzo dio programa “Rendez-vous au cinema”

Objavljeno: 16/09/2021

Šestu godinu za redom Hrvatski audiovizualni centar i Hrvatska mreža neovisnih kino-prikazivača u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj realizira program  Rendez-vous au cinéma. Ove godine po prvi put sudjeluje i kino „Korzo“ te će u sklopu ovog ciklusa besplatno za sve posjetitelje biti prikazana 4 suvremena francuska naslova.

GOSPIĆ- Od 17. rujna do 17. listopada  u hrvatskim će se kinima po šesti put zavrtjeti Rendez-vous au cinéma, Program realizira Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj. Kako Francuski institut ove godine obilježava stotu  godišnjicu djelovanja u Hrvatskoj, u ponudi su ne samo stari filmovi već ovaj put isključivo suvremeni francuski naslovi.Radi se o izboru značajnih filmova ključnih autora suvremenog francuskog filma (2001.-2019.).

18.rujna u 20 sati moći ćete pogledati film Ludi Pierrot.

Ludi Pierrot jedan je od najslavnijih filmova u opusu modernističkog prvaka Jean-Luca Godarda, po nizu kritičara i vrhunac prve faze njegove karijere koja je trajala otprilike do 1967.  Tu su i crnohumorna krimi komedija s elementima mjuzikla 8 žena te najbolji francuski dokumentarni film iz 2016. godine Sutra. Posljednjeg dana revije francuskog filma bit će prikazan animirani film  Avantura na sjeveru o herojskoj ekspediciji mlade djevojke na Sjeverni pol. Film je 2015. godine dobio nagradu publike na Festivalu u Annecyju, vjerojatno najvažnijem festivalu animiranog filma u svijetu. Glavnu ulogu u ovom filmu ostvario je prije nekoliko dana preminuli  Jean-Paul Belmondo.

Lika-express

Možda Vas zanima