LIJEPO: Župan Ernest Petry predstavlja našu županiju i cijelu Hrvatsku na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Objavljeno: 26/10/2021

GOSPIĆ- Ličko-senjski župan Ernest Petry, jedan od predstavnika Hrvatske zajednice županija, sudjeluje na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe koja se održava u Strasbourgu u Francuskoj od 26. do 28. listopada. Po prvi put Ličko-senjska županija ima svog predstavnika koji je izabran u nacionalno izaslanstvo za Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe 2021. – 2026.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe tijelo je koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti 47 zemalja članica Vijeća Europe. Jedna od najvažnijih zadaća je promicanje lokalne i regionalne demokracije i jačanje prekogranične i međuregionalne suradnje u proširenoj Europi, te se bavi svim političkim  pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, posebice pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornog uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih službi i zdravstva. O izboru u Kongres ličko-senjski župan Ernest Petry kaže:

”Da Ličko-senjska županija ima svoga predstavnika pri tijelima Vijeća Europe ujedno predstavlja veliku čast i još veće priznanje za Ličko-senjsku županiju i svim našim građanima. Posebno to dolazi do značaja kada znamo da u RH ima 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave u kojima postoji velik broj kvalitetnih župana, gradonačelnika i načelnika. S ponosom ću predstavljati i prezentirati kako Ličko-senjsku županiju, tako i našu jedinu domovinu Hrvatsku. Ovo  tijelo osnovano je još 1957. godine, a meni je iznimna čast što su me izabrale kolege iz Hrvatske zajednice županija. Tako ću zastupati Hrvatsku u vremenu od 2021. do 2026. godine. Također po prvi puta težište ovih aktivnosti je usmjereno na nove projekte iz planinskih područja, gdje Ličko-senjska županija ima zasebno mjesto. U tome kontekstu svakako ću se zalagati za brojne kapitalne projekte”, zaključio je župan Ernest Petry.

Možda Vas zanima