Predsjednica županijske Skupštine Nada Marijanović oštro po županu Darku Milinoviću!!!

Objavljeno: 11/12/2018

 

Predsjednica Skupštine Ličko-senjske županije Nada Marijanović uputila je danas priopćenje za javnost , ili bolje rečeno reagiranje na jedan tekst objavljen ovih dana na jednom lokalnom internetskom portalu. Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Uredniče   i poštovani Župane Milinoviću šaljem reagiranje na  članke koje ste objavili na  vašem internet portalu Lika-on line  7. i 10. prosinca 2018. (https://www.lika-online.com/veliki-debakl-nade-marijanovic-koja-steti-hdz-u/, https://www.lika-online.com/ponovni-pokusaj-sazivanja-izvanredne-zupanijske-skupstine/)

Prozivanje za samovolju i silovanje demokracije zbog sazivanje sjednice Županijske skupštine i kako navodite bez ijednog razloga, odraz je  Vašeg beskrupuloznog manipuliranja javnošću, koje po navici ponavljate iz dana u dan.

Vama kao bivšem predsjedniku Skupštine moralo bi biti poznato da sam dužna sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Županijske skupštine sazivati sjednice redovno, odnosno izvanredno kada za to postoji potreba kao i u predmetnom slučaju.

Inicijativom jedne trećine članova Skupštine upućen mi je  prijedlog  za donošenje  Odluke o uskraćivanju suglasnosti na izmjene Društvenog ugovora Lika cesta d.o.o. s ciljem sprječavanja kršenja odredbi samog društvenog ugovora, Statuta Ličko-senjske županije i Zakona o trgovačkim društvima.  Očito za vrijeme vašeg mandata članovi skupštine nisu smjeli podnosili prijedloge ni za nadopunu dnevnog reda, a kamo li prijedlog neke odluke. To je demokracija na djelu o kojoj  samo govorite, a ne ono što sprovodite na način da ugurate ljude u autobuse protivno njihovoj volji s duboko izraženim egzistencijalnim strahom jer su mnogi od njih zaposlenici županije.

Podsjetit ću Vas da sam dan prije održavanja sjednice dobila izvješće da će se skupštini odazvati 21 član. Gle čuda, neki od njih koji su se sutradan javili, rekli su da ipak neće doći jer ste ih vi nazivali da ne dođu ili da napuste sjednicu.

Svaki od nas članova Skupštine prisegnuo je da će prava i dužnosti člana Županijske skupštine obavljati savjesno i odgovorno radi gospodarskog i socijalnog razvitka Ličko-senjske županije i Republike Hrvatske, da će se u obavljanju dužnosti člana Skupštine pridržavati Ustava, Zakona, Statuta Županije i Poslovnika Skupštine te da će štititi ustavni poredak Republike Hrvatske.

Vođena tim nastojala sam i nastojat ću štiti interese Ličko-senjske županije na sveopću dobrobit.Trošak od navedenih 40 000-ak tisuća kuna kako ste naveli, daleko je manji nego izlaganje 50-ak milijuna kuna godišnjih prihoda Lika cesta određenim  Vašim interesima.  Niste li Vi Župane aktualnog direktora Lika ceste d.o.o. prethodno imenovali v.d. direktora, pa sad kad je isti imenovan direktorom, inicirali ste izmjene Društenog ugovora ?!

Već viđeno i preočito, a neodoljivo podsjeća na nezakonito i nestatutarno razrješenje i imenovanje članova Upravnog vijeća Lučke uprave Senj od prije nekoliko mjeseci, koje ste  imenovali Vi, a ne Skupština.  Vama očito prekoračenje ovlasti i ne znači baš puno, ali za polugama moći itekako žudite.

Osim toga, Župane koje benefite ja to koristim na teret poreznih obveznika? Dok ste vi obnašali funkciju predsjednika Skupštine, tadašnji Župan Milan Kolić  osigurao Vam je   pravo na korištenje službenog automobila 24 sata na dan.  Sredinom studenog ove godine uputila sam Vam zahtjev za korištenjem službenog automobila, a vi ste me u telefonskom razgovoru pitali što će mi auto, kamo idem i mislim li ga koristiti privatno ili službeno. Šokirana pitanjem pokušala sam vam objasniti da imam pravo na automobil za potrebe poslova iz svog djelokruga, no bezuspješno. Poslala sam vam još jedan zahtjev pa ste bili primorani ustupiti mi jedan od raspoloživih automobila, na par dana, ali ste istovremeno pokrenuli  proceduru za izmjenu pravilnika da mi isti oduzmete. Baš kao što ste rekli popu pop, a bobu bob.

Imali ste na raspolaganju ured kojeg ja nemam, jer ga se koristiti u svrhe sastanka „vašeg HDZ-a“ dok ste bili kandidat za predsjednika županijske organizacije, a nakon što to više niste koriste ga članovi Kluba „vašeg HDZ“, a po novom nezavisni. Govorite da je 7 vijećnika iz redova HDZ-a prešlo u nezavisne zbog kako navodite bezrazložnog sazivanja Skupštine, a prije dva i pol  mjeseca kada su isti svojim potpisom dali podršku  vama kao nezavisnom županu  smatrajući da na taj način podržavaju političku opciju koja je dobila izbore(https://www.lika-online.com/od-14-vijecnika-hdz-a-8-protiv-smjena-u-upravnom-vijecu-zuc-a-hdz-spao-na-6-vijecnika/).  Istima je očito tada  promaklo da ste izbačeni iz HDZ-a upravo zbog nanošenja neprocjenjive  štete HDZ-u, ali i cijeloj Lici.  Još mi se obrazi rumene na spomen autobus demokracije i tiskovne konferencije na temu izbora ravnatelja u Nacionalnom parku Plitvička jezera.

Kad biste bar toliko energije usmjerili na projekte od vitalnog značaja ili recimo na organizaciju Gospodarskog foruma kojeg su vam bila puna usta. Od vaših predizbornih obećanja dosad ste ispunili samo jedno, krstarite od općine do općine od grada do grada i naslikavate se.

Što je s onom vašom poznatom uzrečicom da se za ovu županiju traži karta više? Možda za odlazak jer ostanak i opstanak, a kamo li napredak uz vaše vođenje županije na ovaj način,  upitan za je za nas, ali ne i za Vas, osigurali ste  egzistenciju i nastojite ju podebljavati.

Šteta HDZ-u i Ličko-senjskoj županiji nanosi se nepromišljenim ili čak dobro promišljenim postupcima, začinjenima neistinama i spinovima, a sve u svrhu pojedinca- Vas umjesto na dobrobit županije i njezinih žitelja.

Zdrava ambicija kod mladog čovjeka, kakav sam i sama, normalna je pojava,pa čak i odlika. Članicom Mladeži HDZ-a postala sam 2005.g., a Predsjednica sam Mladeži OO HDZ-a Perušić od 2012. godine  i na proteklim izborima ponovno sam izabrana, pa koristim priliku još jednom zahvaliti svojim kolegama koji su mi poklonili povjerenje.

Predsjednicom Skupštine postala sam zahvaljujući kako navodite Vama koji ste svoju kampanju u lokalnim izborima temeljili na mladim, obrazovanim i perspektivnim kadrovima, jer na mladima svijet ostaje.  Napomenut ću da je svakako i jedan od faktora za izbor na funkciju bio i izborni rezultat HDZ-a u Perušiću, ali i prethodni mandat u Županijskoj skupštini u razdoblju 2009-2013.

Očito je prema vama i obrazovanje i mladost i želja za radom, boljitkom i prosperitetom ove sredine bolesna ambicija ili je prisutan i strah da bi vas netko od tih mladih ljudi mogao zamijeniti? Nitko od nas nije vječan, nedodirljiv sva naša veličina je u  shvaćanju naše prolaznosti u skromnosti i poniznosti u brizi za druge. To su vrijednosti koje nosim iz svoje poštene i časne radničke obitelji i kojima se dičim, za razliku od onih koji svoju veličinu iskazuju vilama s bazenima.

Dali ste komentar o izvanrednoj skupštini ovom portalu, a zanimljivo je da niste  sa mnom komunicirali,  što vam i inače malo teže pada. Obratili ste mi se putem intenet portala kojeg financirate i koji budimo realni više nalikuje vašem osobnom profilu na nekoj od društvenih mreža.

 

Ukoliko predložim nešto što nije u skladu s vašim zamislima ili izrazim neslaganje kao  na primjeru  izmjena odnosno snižavanja uvjeta za izbor ravnatelja u Županijskoj upravi za ceste kada ste mi zaprijetili da razmislim koliko ću trajati, pokušali ste me zastrašiti, ali niste uspjeli.  Niste me uspjeli iskontrolirati, prozivali ste me za izdaju kad sam postala članicom Povjerenstva ŽO HDZ-a.  Jedina izdaja koju ja vidim je vaša izdaja i nas žitelja ove prekrasne i napaćene Like od Vašeg jarma i izdaja  svih članica i članova HDZ-a, jer HDZ je služio Vama, a najmanje Vi njemu.  I baš zato što nisam Vaša lutka na koncu našla sam se na udaru  ovakvih članaka.

Smatram da javnost ima pravo znati i drugu stranu priče.

Sa osobitim poštovanjem,

Predsjednica Županijske skupštine

Nada Marijanović, mag.ing.silv.

Možda Vas zanima