Gospićkim košarkašicama turnir Gospić 2019 , Lara Zeba najbolja igračica turnira!

Objavljeno: 30/09/2019

GOSPIĆ- U  Gospiću je odigran pripremni turnir u ženskoj košarci  na kojem su nastupile četiri  ekipe: Žkk Koprivnica,Žkk Vodice,Žkk Karlovac te domaćin Žkk Gospić.U polufinalnim utakmicama su se sastale ekipe Vodica i Koprivnice, te Gospića i Karlovca. Finale su izborile ekipe Koprivnice i Gospića.
U prvom polufinalu smo gledali neizvjesnu utakmicu punu preokreta,a na kraju je presudila duža klupa kluba iz Koprivnice koje odnose pobjedu protiv vrlo dobrih Vodica rezultatom 70:63. U drugoj utakmici polufinala , koja je ujedno bila i službena utakmica Kupa Ružica Meglaj Rimac djevojke Žkk Gospić su pobijedile borbenu ekipu Karlovca rezultatom 60:40 ,te se tako plasirale u sljedeću fazu Kupa Hrvastke u kojoj ih čeka utakmica sa Otočcem u Otočcu.

U utakmici za 3. mjesto ekipa Vodice je uvjerljivo savladala ekipu Karlovca rezultatom 75:50.Također valja spomenuti da nam najbolji strijelac turnira dolazi iz redova Vodica,kadetska reprezentativka Barbara Vunić sa 39 postignutih poena u dvije utakmice.

U finalu su se sastale ekipe Žkk Koprivnica i Žkk Gospić,bila je to odlična košarkaška predstava,prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno te se na odmor odlazi rezultatom 31:30 za domaće djevojke.U nastavku igračice Gospica pojačavaju ritam te izvrsnom igrom odlaze na 20 razlike u 3. četvrtini 56:36.Tada dolazi do velikog opuštanje igračica Gospića  te gošće iz Koprivnice rade veliku seriju 17:0 i utakmica opet na iznenađenje svih postaje neizvjesna.Ipak domaće cure su smogle snage te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 64:60. i osvajaju turnir.
U ovom finalu su se istaknule Lina Strilić sa 23 poena (5 trica) , Antonela Bodrožić za 10 poena te Lara Zeba sa 15 poena i velikim brojem skokova,tim učinkom Lara Zeba je zaslužila epitet igračice turnira.

 

tekst i foto  : ŽKK Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima