42-godišnjak iz Senja osumnjičen za 28 kaznenih djela na području Policijskih uprava ličko-senjske i primorsko-goranske

Objavljeno: 29/01/2020

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske postaje Senj, Postaje granične policije Korenica i Policijske postaje Otočac u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske kriminalističkim istraživanjem došli su do osnova sumnje da je 42-godišnjak iz Senja počinio 8 teških krađa i 1 krađu. On se sumnjiči da je tijekom studenog i prosinca 2019. godine na području Senja počinio četiri teške krađe i jednu krađu, i to na način da je provalio u dvije obiteljske kuće iz kojih je otuđio novac, ručni sat, nakit, zračnu pušku, mobitel, te u vikend kuću iz koje je otuđio lovačku kameru. Nadalje se sumnjiči se da je s gradilišta otuđio pikamer, sa radnog stroja demontirao i otuđio rasvjetna tijela kao i 1000 litara pogonskog goriva, a sa lugarnice je otuđio lovačku kameru. Također se sumnjiči da je 9./10. srpnja 2015. godine provalio u automehaničarsku radionicu u Senju iz koje je otuđio elektrostarter za akumulator, trake (gurtne) za podizanje tereta, novac, a potom je otuđio teretno vozilo koje je nakon što je iz njega otuđio razni automehaničarski alat ostavio na makadamskom putu. Policijski službenici Policijske postaje Otočac ga sumnjiče da je u listopadu 2016. godine u Žutoj Lokvi provalio u halu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Gospiću iz koje je otuđio kanistre s pogonskim gorivom i automobil koji je naknadno pronađen, dok je u listopadu 2019. godine u Otočcu provalio u trgovinu građevinskim materijalom iz koje je otuđio brusilice, pile, bušilice, čekić i 46 komada reznih ploča. Nadalje ga policijski službenici Postaje granične policije Korenica sumnjiče da je da je u vremenu od 29. studenog do 2. prosinca 2019. godine sa teretnog automobila koje je bilo parkirano na parkiralištu tvrtke u Podudbini otuđio 18 traka za vezivanje (gurtne). Materijalna šteta navedenim kaznenim djelima cijeni se na najmanje 117.000 kuna, te je dio otuđenih predmeta pronađen i vraćen vlasnicima.
Nadležnim državnim odvjetništvima dostavljena su posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava, a osumnjičenik uhićen, te se kriminalističko istraživanje nastavlja.
Više o kaznenim djelima za koje se 42-godišnjak sumnjiči da je počinio na području Policijske uprave primorsko-goranske pročitajte na poveznici Osumnjičen za 19 kaznenih djela imovinskog kriminaliteta

Možda Vas zanima