Mine i dalje stalna opasnost

Objavljeno: 10/06/2016

Da pirotehničari mukotrpno i teško zarađuju za svoj kruh pokazalo se još jednom. Na sreću ovoga puta pirotehničar je lakše ozlijeđen

GOSPIĆ- Još jednom se pokazalo da i nakon više od 20 godina od završetka ratnih zbivanja na našem području posijane mine prijete. Ličko-senjska policija izvijestila je da je na vrhu Gola Plješevica na Plješevici na nadmorskoj visini od 1640 metara prilikom razminiravanja minskog polja koje su obavljali pirotehničari iz tvrtke sa sjedištem u Požegi,  aktivirajući eksplozivnu napravu PMA-3 lakše ozlijeđen 49 godišnji pirotehničar iz Nove gradiške.

Iz dnevnog policijskog izvještaja ćemo izdvojiti i informaciju da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom, 32-godišnjakinjom i maloljetnicom, sve iz Zagreba, zbog osnova sumnje da su počinile kazneno djelo krađe. Sumnjiči ih se naime,  da su jučer u Nacionalnom parku Plitvička Jezera iz ruksaka 56-godišnje kineske državljanke ukrale 1100 eura i jaknu. Protiv njih će nadležnom Državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima