Osumnjičen zbog prijetnji smrću policijskom službeniku

Objavljeno: 07/03/2022

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske postaje Gospić su u petak, 4. ožujka 2022. godine u 21,39 sati u Gospiću uočili vozača osobnog automobila gospićke registracijske oznake u činjenu prometnih prekršaja te su ga pomoću svjetlosnih signala zaustavljali na što se on oglušio. Vozač je i naglo povećavao brzinu kretanja automobila uslijed čega je je dolazilo do proklizavanja pneumatika te je automobilom prelazio u prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Nakon nekog vremena je zaustavio automobil u pješačkoj zoni, te je utvrđeno da je automobilom upravljao 29-godišnjak iz Gospića i to pod utjecajem alkohola (1,67 g/kg). Isti je policijskim službenicima odbio dati na uvid vozačku dozvolu, te je nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva pokušao pobjeći policijskim službenicima. Zbog počinjenih prekršaja nadležnom sudu će biti podnijet optužni prijedlog, te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.

Nadalje je osumnjičen da je prilikom postupanja policijskih službenika prema njemu u više navrata prijetio smrću policijskom službeniku, te je uhićen, doveden pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv njega podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.

PULS

Možda Vas zanima