Počinio kaznena djela u Slavonskom Brodu i Zagrebu, a uhvaćen na području Policijske postaje Gospić

Objavljeno: 16/04/2023

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom koji je počinio kaznena djela krađe na području Slavonskog Broda i Zagreba, a uhićen je na području Policijske uprave ličko-senjske.
Naime, policija sumnjiči 26-godišnjaka da je dana 13./14. travnja, tijekom noći, iz jednog pansiona na području Slavonskog Broda, otuđio prijenosno računalo, ključ od osobnog automobila, te torbu sa novčanikom, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Nakon toga je originalnim ključem otključao i otuđio osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka), udaljivši se sa istim u nepoznatom smjeru.
Temeljem prethodnih saznanja policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, te u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave ličko senjske, na području Policijske postaje Gospić, dana 14. travnja, oko 15 sati, isti je uhićen zbog sumnje u počinjenje gore navedenog kaznenog djela. Upravljajući otuđenim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, dana 14. travnja, u 14.20 sati, na autocesti A1, prouzrokovao je prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, nakon koje se udaljio sa mjesta događaja preskočivši zaštitnu ogradu.
Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su osumnjičenog ubrzo uhitili u šumskom području i predali policijskim službenicima Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje koji su nad njim proveli kriminalističko istraživanje.
Osim što je počinio gore navedeno kazneno djelo u Slavonskom Brodu, utvrđeno je da je osumnjičeni otuđio i drugi osobni automobil (njemačkih nacionalnih registracijskih oznaka) na području Zagreba, a koji je pronađen u Slavonskom Brodu na parkiralištu u Naselju Slavonija, te će biti vraćen vlasniku.
Također je utvrđeno da  je počinio i prekršaj iz Zakona o strancima te ne posjeduje putnu ispravu izdanu od nadležnog tijela.
Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu,  jučer (15. travnja), predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Dana 16. travnja, sudac istrage je 26-godišnjaku odredio jednomjesečni istražni zatvor te su ga policijski službenici predali u zatvor u Požegi.

PULS

Možda Vas zanima