Vozači oprez: U tijeku je nadzor brzine kretanja vozila!!!

Objavljeno: 18/10/2017

GOSPIĆ- Jutros u 6 sati na prometnicama na području Policijske uprave Ličko-senjske počeo je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija dakle traje do 24 sata, cilj joj  je, osim represivnog, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega je ova akciju i unaprijed najavljena. Zanimljivo,  i građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju javiti nadležnoj policijskoj upravi.

Akcija se provodi na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Svaka policijska uprava pozvala je građane da predlože  lokacije za nadzor brzine te su odabrane one najpogodnije. Koristit će se svi raspoloživi uređaji, a u provedbu će biti uključen maksimalno mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjati će se svaka dva do tri sata. Podsjećamo da su na text portala Lika-express, na našem facebooku,  brojni građani predložili gdje bi bile dobre lokacije za mjerenje brzine, nadamo se da je policija i te lokacije uzela u obzir. Podsjećamo radilo se uglavnom o nekoliko, za divljanje automobilima, najpogodnijih ulica na području grada Gospića. 

Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u osam mjeseci 2017. godine, od ukupno 216 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 81, odnosno 37,5% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

                                                     Milan Tomašević/PULS

Možda Vas zanima