Aktivnosti riječke udruge SOS u Gospiću i Korenici!!!

Objavljeno: 11/12/2017

GOSPIĆ- Udruga SOS Rijeka provodi dva programa u sklopu kojih  pružaju  besplatno savjetovanje i izvan sjedišta Udruge koje se nalazi u Rijeci. Jedan projekt ili program je  „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ koji je usmjeren primarno smanjenju nasilja u obitelji te u sklopu kojeg žrtvama nasilja pružamo besplatnu psihološke i primarnu pravnu pomoć  te pomoći pri uključivanju u tržište rada (pomoć oko pisanja životopisa, priprema za razgovor za posao i sl.).

Uz taj  program nedavno su započeli i s provedbom projekta “Savjetovalište za pravnu pomoć“. U sklopu tog projekta  pružaju besplatno pravno savjetovanje  i nešto širem krugu osoba, odnosno u širem spektru pravnih područja. Naime, u sklopu ovog programa osim žrtvama nasilja u obitelji besplatnu primarnu pravnu pomoć mogu  pružiti i drugim socijalno osjetljivim skupinama u vezi obiteljskih i drugih statusnopravnih pitanja, prava žrtvava vezano za  kazneno i prekršajno pravo, socijalna prava (socijalna skrb, mirovinsko i zdravstveno osiguranje, prava za vrijeme nazaposlenosti i sl.) radno i antidiskriminacijsko  pravo te druga pravna pitanja ako su neodvojivo povezana s nekim od navedenih pravnih područja.

Provedba programa zamišljena je na način da  potencijalni korisnici Udrugu SOS Rijeka  kontaktiraju putem telefona 051/211-888 ili na email: pomoc@sos-rijeka.org. Terenska savjetovanja bi se odvijala u suradničkoj organizaciji na području Gospića i u Udruzi „Pokretač“ u Korenici. Navedene usluge osim njihovim  dolaskom u Gospić i Korenicu dostupne i telefonskim putem (051/211-888) ili putem e-maila (pomoc@sos-rijeka.org), ukoliko netko od korisnika ne želi ili nije u mogućnosti doći na savjetovanje.

Program „Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji“ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  projekt „Savjetovalište za pravnu pomoć“ financiran je od strane Ministarstva pravosuđa. Također, programe sufinanciraju Primorsko – goranska županija i Grad Rijeka.

 

Milan Tomašević

 

Možda Vas zanima