Američka stipendija studentici radiologije iz Gospića Anđelki Davidović!!!

Objavljeno: 25/08/2017

GOSPIĆ- Marijana Pavić, rođena Župan iz Gospića i njen suprug Željko,  Hrvati su koji žive na sjeveru Kalifornije. Jedni su od osnivača Hrvatske školske zajednice prije skoro 30 godina, točnije 1989.godine.  Namjena ove zaklade jest stipendiranje dobrih studenata u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. Do sada nisu stipendirali studente iz Ličko-senjske županije. Ove godine to se konačno promijenilo pa će od sljedeće školske godine studentica Anđelka Davidović  iz Gospića, koja će inače studirati radiologiju, dobiti ovu vrijednu stipendiju. Radi se o stipendiji od 2,000 američkih dolara po školskoj godini.  Novi natječaj će biti početkom sljedeće godine, za školsku godinu 2018./2019.i svi studenti koji žele ovu američku stipendiju mogu se i sami upoznati s njom i pokušati ostvariti uvjete za nju. Predsjednica Hrvatske školske zajednice Marijana Pavić kaže da oni 28 godina stipendiraju studente u Hrvatskoj i BiH-a. “Svrha naše organizacije jest pomoći studentima koji studiraju na fakultetima u ove dvije zemlje. Naročito želimo pomoći izvrsnim studentima koji dolaze iz obitelji sa skromnim primanjima. Stipendiju nije lako dobiti,a mi bismo htjeli da se što više studenata prijavi iz ove županije“-kaže Marijana Pavić.

Skromna studentica Anđelka zahvalila se obitelji Pavić. “Ovu stipendiju dobila sam tako što sam na internetu pronašla prijavnicu, prijavila sam se i nisam očekivala da ću je dobiti pa mi je ovo iznenađenje. Pozivam učenike koji će sada krenuti u četvrti razred srednje škole da se prijave na stipendiju koja će im pomoći da nastave svoje daljnje školovanje uz pomoć Zaklade. I da se svi vratimo u našu Liku pomoći joj u daljnjem razvoju“.

Očekujemo da će se, a to je najavio i župan Darko Milinović tijekom prijema studentice Anđelke i predstavnika Hrvatske školske zajednice, i županija jače uključiti u stipendiranje studenata pa bi netko od izvrsnih studenata mogao dobiti i našu, ličku stipendiju.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima