Biciklom po Islandu za Pčelice

Objavljeno: 07/08/2016

GOSPIĆ- S današnjim sedmim danom kolovoza završava jedna hvale vrijedna humana gesta. Radi se o potezu Adventure team-a AD NATURA koji su na Islandu tijekom 20 dana prošli 1,500 kilometara za Udrugu Pčelice. Sve to dio je šireg projekta VIP-a, društvene mreže „Čini pravu stvar“. „Vipnet je pokretač društvene mreže Čini pravu stvar čije je korištenje u potpunosti besplatno. Donacije se uplaćuju preko društvene mreže direktno udrugama bez troškova provizije. Izazov je moguće pokrenuti isključivo s ciljem prikupljanja donacija za udruge i projekte udruga, ne i za pojedince. Udruge moraju postojati barem dvije godine i imati iza sebe barem četiri provedena projekta da postanu članovi mreže. Udruga “Pčelice” postala je član mreže na preporuku Lidije iz udruge PUŽ, a pozitivnim stavom i razgovorom članovi Udruge “osvojili” su Vipnet zaposlenicu Ivu koja je pružila potrebnu procjenu i podršku za prijavu Udruge “Pčelice” na mrežu Čini pravu stvar“- pojašnjava nam Željka Šikić, predsjednica Pčelica.

Udruga “Pčelice” jedna je od dvadeset i jedne udruge uključene u jedinstvenu online društvenu mrežu za dobrotvorni crowdfunding Čini pravu stvar.

Crowdfunding, odnosno prikupljanje donacija na društvenoj mreži Čini pravu stvar, moguće je pokrenuti na način da pojedinac otvori svoj korisnički profil, odabere udrugu i prijavi osobni izazov kojeg želi ostvariti s ciljem prikupljanja donacija za željenu udrugu. Dijeljenjem izazova s prijateljima i poznanicima, informirajući ih o tome na društvenim mrežama, korisnik poziva i motivira svoju zajednicu da ga podrži u ostvarenju izazova donirajući udruzi koju je odabrao i pri tome zajedno – čine pravu stvar. Na taj način svatko dobiva mogućnost izravno pomoći prikupljanjem priloga te postaje pozitivni pokretač u svojoj zajednici.

Izazov Daria Rocca jedan je od tri do sada pokrenuta za Pčelice. Prvi izazov „Pola sata parka i svježeg zraka“ pokrenula je Luciana Stilinović i prikupila 130 kuna, drugi izazov je upravo ovaj Daria Rocca u kojemu on planira prikupiti 750 kuna, dok je treći izazov pod imenom „Šetam pse iz azila svaku subotu i nedjelju“ tek pokrenut od strane Ive Jurčić koja planira prikupiti 300 kuna.

 

Aktivnom podrškom i promocijom izazova nastoje se potaknuti članovi zajednice i ljudi dobrog srca diljem Hrvatske da podrže pokretače izazova koji ujedno promoviraju odabranu udrugu i njezin rad. Prikupljena se sredstva uplaćuju direktno na račun udruge u cjelokupnom iznosu što je na mreži vidljivo i transparentno. Ovim putem “Pčelice” se od srca zahvaljuju dosadašnjim pokretačima – Lucijani, Dariju i Ivi na odabiru Udruge “Pčelice”, na promociji Udruge i želji da prikupe sredstva za rad Udruge. Njihovi izazovi i odabir Udruge “Pčelice” te promocija rada iste velika su motivacija za još aktivniji rad članova Udruge i znak da su “Pčelice” prepoznate kao aktivna udruga i pokretači makar sitnih promjena na bolje“- zaključuje Šikić.

 

Milan Tomašević 

Možda Vas zanima