Šarolik i bogat program povodom Dana grada Gospića!!!

Objavljeno: 04/07/2018

GOSPIĆ- Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević zajedno sa zamjenicom Kristinom Prša i pročelnicom Ivanom Kaleb Asić predstavio je danas na konferenciji za novinare program “Srpanj u Gospiću“. Radi se o gotovo cjelomjesečnom programu koji je posvećen Danu grada Gospića koji se slavi 22.srpnja, na blagdan Svete Marije Magdalene. Kako se na presici moglo čuti program je raznolik i šarolik i kod njegovog stvaranja vodilo se računa o svim građanima i njihovim ukusima i potrebama. Ima tu manifestacija za mlađe i starije, za one koji vole rock i one koji vole tradiciju. Cijeli program građanima je dostupan na web stranici grada, preko medija,a tiskane su i brošure u kojima je jasno vidljivo kada se što i gdje održava. Gradonačelnik Starčević na današnjoj je presici predstavio cijeli program,a posebno je izdvojio obilježavanje rođenja Nikole Tesle. Za 10.srpnja pripremljen je bogat program,a biti će tu i jedna novost, Zajednica tehničke kulture radila je na robotizaciji. Sastavni dio “srpnja u Gospiću” su i malonogometni turnir, hrvanje, regata Novčica, Biciklijada, uspon na Visočicu, razne izložbe, koncerti  i predavanja. Ono finalno obilježavanje proteže se na dva dana, subotu 21.srpnja i nedjelju 22.srpnja kada će nastupati KUD-ovi, mladi glazbenici, gradski zbor, Patrioti i kao šlag na kraju, nastup Danijele Martinović. “Imati ćemo i prigodnu okrjepu na Trgu, naši ugostitelji će omogućiti građanima da se mogu počastiti” kaže gradonačelnik Starčević.

Njegova zamjenica Kristina Prša posebno je izdvojila jedan događaj,a to je Gospić fest koji će se održati 21.srpnja u večernjim satima. Svojevrsni je to talent show, natjecanje mladih glazbenika s područja cijele županije, pa i šire, iz Zadarske županije.

Pročelnica Ivana Kaleb Asić pak izdvaja niz kulturnih događanja,a posebno događanja Glumci u Gospiću koje će se ove godine održati po prvi put. Cilj je dovesti poznate glumce u Gospić,a sve to ide u suradnji s vjerojatno najpoznatijim gospićkim plesačem i glumcem Dragom Asićem. Natupiti će i tenor Opere HNK-a iz Zagreba Božidar Brajković na koncertu domoljubnih pjesama “Oj ti Liko moja diko” . Novost je i topografska karta Ličko-senjske županije koja će biti postavljena na zgradi na križanju Kaniške i ulice Vile Velebita, građanima poznatijoj kao zgrada komiteta. Biti će to karta na površini od skoro 28 četvornih metara.

Poziv građanim važi da dolaze na događaje, poprate sve ono što ih zanima, jer program je uistinu bogat,a posebno će bogati biti upravo dani uz Dan grada, odnosno 21.i 22.srpnja.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima