BRAVO: Gradonačelnik Karlo Starčević i dalje svojom gradonačelničkom plaćom stipendira studente s područja Gospića

Objavljeno: 21/12/2018

GOSPIĆ- Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovore o stipendiranju studenata s područja grada Gospića za 2018./2019. godinu.

Stipendije su to koje gradonačelnik osigurava iz sredstava svoje plaće.  Stipendije je dobilo ukupno 12 studenata , a u uredu gradonačelnika ugovore je potpisalo 5 studenata dok će ostali svoje ugovore potpisati sljedeći tjedan. Prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik je zahvalio i čestitao studentima na marljivom učenju i istaknuo kako se svoje plaće odrekao s namjerom da ih potakne da se vrate u svoj grad i doprinose njegovu napretku.

Ovo je druga godina da provodimo natječaj za dodjelu stipendija i pomažemo buduće inženjere  i druge stručne kadrove. Nije nam jasno kako nitko, tko se bavi prosvjetom, nije uvidio kako bez ovih zanimanja nema budućnosti. Naime, državi je nužno minimalno 3% inženjera tehničke struke, a taj postotak je pao na oko 0,85%. Ovdje među vama ima budućih liječnika, geodeta, agronoma, inženjera strojarstva i zbog toga sa zadovoljstvom ispunjavam svoje predizborno obećanje da ću se odreći plaće jer zaista želim grad ostaviti mladim naraštajima koji će imati potrebno obrazovanje, ali i ljubav prema svom gradu i koji će znati u kojem smjeru naš Gospić u budućnosti treba voditi“ – istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

 

GRAD GOSPIĆ

FOTO: studio FMI

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima