BRAVO: u više od 500 donacija, na inicijativu Vukova skupljeno 325,000 kuna za gospićku Opću bolnicu

Objavljeno: 21/04/2020

GOSPIĆ-“U razgovoru s ravnateljicom bolnice dobili smo informaciju da je cijena respiratora oko 200 tisuća kuna, a monitori koštaju oko 30 tisuća po komadu. Prvi cilj nam je bio skupiti 200 tisuća, a ostatak ide za monitore i za zaštitnu opremu“- ponosno nam objašnjava predsjednik Udruge ratnih veterana devete gardijske brigade, slavnih Vukova Antonio Šebalj. Ova udruga  od 1.do 15.travnja provela je humanitarnu akciju „Zajedno u ratu, zajedno u miru za Opću bolnicu Gospić“. Članovi ove udruge stavili su se na raspolaganje Stožeru civilne zaštite u ožujku, a onda su pokrenuli spomenutu humanitarnu akciju kako bi prikupili sredstva za kupnju respiratora i monitora za praćenje vitalnih funkcija za gospićku bolnicu.
Prikupljeno je skoro 325.000 kuna,a u humanitarnu akciju uključili su se praktički svi: „Uplaćeno je preko 500 donacija, uključili su se i građani ne samo s područja županije nego i cijele države, uključila se i dijaspora, poduzetnici, udruge, jedinice lokalne samouprave, političke stranke, ustanove i javna poduzeća. Uključili su se  svi.“
Ček je  službeno uručen ravnateljici Opće bolnice Gospić dr. Sandri Čubelić koja se zahvalila i Vukovima i donatorima i pojasnila da će sredstva biti namjenjena   kupnji respiratora , tri monitora, dva EKG aparata za  COVID ambulantu i odjel tako da je sve odvojeno od ostalih pacijenata.

Lika-express

Možda Vas zanima