BRAVO: učenice Strukovne škole Gospić Maria Milković i Petra Hećimović državne finalistice natjecanja “Ideja godine”!

Objavljeno: 23/04/2021

Portal srednja.hr objavio je 10 najboljih školskih ideja iz cijele Hrvatske. Među tih 10 ideja je i ideja Lika reveals učenica Marie Milković i Petre Hećimović iz Strukovne škole Gospić pod mentorstvom Barbare Tomljenović-Jurković.

GOSPIĆ- Ideja godine jedino je srednjoškolsko natjecanje koje traži najbolju poslovnu ideju. Za prijavu je trebalo osmisliti poslovni plan za ideju koja na tržištu rada može postići uspjeh, a koja uključuje neku od suvremenih tehnologija. Finalisti Ideje godine će svoje planove prezentirati pred stručnim žirijem i publikom na našem YouTube kanalu.

Finalni rok za prijavu na Ideju godine završio je 18. travnja, a žiri je od tada razmatrao sve zaprimljene prijave. U velikoj konkurenciji nije bilo lako odlučiti tko prolazi u finale, no odluka je morala pasti. Finale će se održati 29. travnja i to online putem platforme Zoom. Svi finalisti natječu se za glavnu nagradu koja iznosi 10.000,00 kuna bruto

Finale će se održati u četvrtak, 29. travnja od 13 sati do 17 sati. Održat će se putem Zoom platforme, a livestream za publiku bit će objavljen na YouTube kanalu srednja.hr. Svaki tim imat će točno sedam minuta za prezentirati svoju ideju, nakon čega će žiri postaviti svoja pitanja.

Žiri čine, osim pokretača natjecanja, predstavnici partnera i pokrovitelja Ideje godine. To su redom: Iva Pintauer Šmit, HRVZZ; Aljoša Šestanović, Effectus; Vlatka Kamenić Jagodić, Končar; Marijana Šarolić Robić, medijska platforma Poduzetnik; Frane Šesnić, Zicer; Marko Matijević, srednja.hr.

IZVOR: srednja.hr

Možda Vas zanima