Bruno Šimleša u Gospiću s istinama i lažima o ljubavi

Objavljeno: 24/04/2018

GOSPIĆ- Povodom  Svjetskog dana knjige i Noći knjige Samostalna narodna knjižnica Gospić organizirala je književno druženje s Brunom Šimlešom. U uvodnoj riječi ravnatelj Milan Šarić pozdravio je sve prisutne i naglasio da se Svjetski dan knjige obilježava 23. travnja svake godine kao simboličan datum u svjetskoj književnosti jer je tog dana 1616. godine preminuo Miguel de Cervantes, i, dan ranije, William Shakespeare.

Kroz zanimljivo i zabavno predavanje, puno komentara i rasprava, Bruno Šimleša je predstavio svoju zadnju knjigu”Istine i laži o ljubavi“. Knjiga je podijeljena u 4 dijela, a napisana je u istom stilu kao i ostala Šimlešina djela: “žestoko i argumentirano”. Prvi dio knjige govori o ljubavi općenito, a tema drugog dijela su narodne mudrosti o ljubavi s kojima se autor ne slaže poput “ljubav ide preko želuca“. Još jedno veliko poglavlje knjige odnosi se na uobičajene razlike između žena i muškaraca gdje je autor naglasio da ne postoji nešto što se odnosi na sve žene, muškarce, katolike, Ličane i slično. Nema generalizacija, ali ima nekih stvari koje se više odnose na žene nego na muškarce i obrnuto. Na primjer, veliki broj žena često misli da moraju biti “super žene” i da moraju biti u svemu uspješne, dok su muškarci zadovoljni sa sobom onakvi kakvi jesu.

Šimleša je počeo pisati prije 17 godina, a do sada objavio je devet knjiga od kojih su “Ljubavologija” i “Škola života” jedne od najprodavanijih. Nakon prve knjige počeo se susretati s ljudima i razgovarati o njihovim životima, a dio iskustva s tih sastanaka prepričava u svojim knjigama.

IZVOR: likaclub.eu

Možda Vas zanima