Brzi koraci, okretanje na leđima, stajanje na rukama zagrijali sudionike breakdance radionice

Objavljeno: 06/07/2019

GOSPIĆ- Na Trgu Stjepana Radića održana je breakdance radionica u organizaciji Kulturno informativnog centra Gospić i Pučkog otvorenog učilišta ” dr. Ante Starčevića” iz Gospića.

Kako doznajemo, današnja breakdance plesna radionica na otvorenom organizirana je kako  bi se ovaj ples približio Gospićanima,  pogotovo djeci. Prateći plesne pokrete Entonia  Radmana, Maksa Rucnera i Luke Kelave, gospićka djeca usvojila su nekoliko osnovnih pokreta. Sudeći po angažiranosti prisutnih možemo pretpostaviti da interesa za breakdance svakako ima. Kao zahtjevan plesni izričaj breakdance zahtijeva dobru fizičku kondiciju i dugogodišnji rad, kojim se postiže potrebna koordinacija pokreta. Današnji prezenteri breakdance-a su gospićkoj publici i sudionicima radionice pokazali brze pokrete u stajaćem položaju, okretanje na leđima, pozicije gdje se plesači drže na rukama te naslanjanje na ruke pri čemu plesač podigne svoje tijelo u zrak.

Bila je ovo prilika i da gospićke mažoretkinje pokažu dio vlastitog repertoara s državnog natjecanja.

Danas se pokazalo kako suradnja dviju ustanova u organizaciji događaja kroz interakciju s građanima, prije svega djecom, zajedničkim snagama može popularizirati teme zanimljive sugrađanima.

 

Lika- express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima