Članovi Crvenog križa iz Gospića i njemačkog Osterodea družili se s građanima

Objavljeno: 18/07/2019

Povodom Dana Grada Gospića na Trgu Stjepana Radića Crveni križ Gospića i Crveni križ Osterode iz Njemačke proveli su današnje predvečerje u druženju s građanima.

GOSPIĆ- Volonteri Crvenog križa Gospić mjerili su krvni tlak i razinu šećera u krvi građanima, dok je Crveni križ Osterode bio zadužen za oslikavanje lica zainteresiranoj djeci.

Članovi volonteri iz Njemačke u Gospiću će provesti dva sadržajna tjedna upoznavajući Hrvatsku i sudjelujući na edukacijama iz prve pomoći. Ovo druženje na međunarodnoj razini nastavak je dugogodišnje prijateljske suradnje koja seže još iz 1992. godine.

Svake godine razmjenjuju se i posjećuju gospićki i njemački volonteri Crvenog križa. U gospićkom Crvenom križu vjeruju kako će se ovo prijateljstvo nastaviti na korist volontera i lokalnog stanovništva.

Tijekom ovog predvečerja na stolicama se izmijenilo 200- tinjak korisnika. Za vrijeme našeg boravka na terenu izmjerene vrijednosti krvnog tlaka i razina šećera bile su u zdravstveno prihvatljivim granicama.

Našim sugrađanima želimo dobro zdravlje uz nadu da im ništa neće poremetiti krvni tlak.

Lika-express

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima