Darujte ili posudite svoje stare lutke za potrebe izložbe „Lutka prije barbike; pogled na odrastanje u Lici 20. stoljeća“.

Objavljeno: 31/07/2020

GOSPIĆ- Muzej Like Gospić poziva građane Like da daruju ili posude stare lutke iz obiteljskih riznica za potrebe organizacije izložbe pod naslovom „Lutka prije barbike; pogled na odrastanje u Lici 20. stoljeća“.

Cilj izložbe je prezentirati kulturnu povijest djetinjstva i odrastanja u Lici tijekom 20. stoljeća. Pripremni radovi za izložbu zahtijevaju nabavku predmeta (lutki) i svjedočanstava kazivača čije priče bi pridonijele boljem uvidu u način života koji je izgradio našu svakodnevnicu, a koji nam ubrzano nestaje ili je već nestao.

U tu svrhu, Muzej Like Gospić ovim putem želi uputiti poziv građanima Like na posudbu ili darovanje:

  • Drvenih, slamnatih, gumenih ili porculanskih lutki u bilo kakvom stanju očuvanosti, lokalne ili strane, te domaće ili industrijske proizvodnje
  • Fotografije iz 30 – tih do 80 – tih godina s prikazanim dječijim lutkama
  • Dodatni inventar (odjeća, kućice za lutke) koji je služio za igru s lutkama ili održavanje istih
  • Moli se kratak informativni razgovor s vlasnicima lutki radi utvrđivanja porijekla i povijesti predmeta, kako bi se što bolje odredio njihov kontekst.

Predmete se može osobno dostaviti u Muzej, ili pozvati djelatnike Muzeja da ih dođu preuzeti. Predmete je moguće privremeno posuditi za vrijeme trajanja izložbe ili trajno darovati na pohranu u stalne zbirke muzeja.

Molimo sve zainteresirane za suradnju da se jave na kontakt u Muzej do rujna.

 

Kontakt:

Muzej Like Gospić

Dr. Franje Tuđman 3, 53000 Gospić, info@muzejlike.hr, +385 53 572 051

Tara Pivac Krpanić, tara.pivac.krpanic@muzejlike.hr, +385 (0)95 22 44 605

Možda Vas zanima