Degenija Gospiću dala Božićni poklon

Objavljeno: 14/12/2016

Pjevački zbor Degenija pod ravnanjem prof.Tvrtka Sarića,  šarolikim repertoarom božićnih pjesama uveo nas je u Blagdansko vrijeme. Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana gospićkog učilišta dokaz je da Gospić voli svoj studentski zbor,  s druge strane zbor nas uvijek ugodno daruje svojim koncertima, bilo kojim povodom,a pogotovo kada je ovako svečarski, Božićni

GOSPIĆ- I ove godine, u susret najveselijem kršćanskom blagdanu, Božiću, Pjevački zbor Degenija, koji djeluje pri Odjelu za nastavničke studije u Gospić Sveučilišta u Zadru, glazbom je darivao svoju vjernu publiku i dao im uistinu veliku dozu radosti i optimizma. U ponešto izmijenjenom sastavu, odnosno s pojačanjima u skoro svim, i ženskim, ali pogotovo muškim glasovima, kojih je ranijih godina manjkalo, Degenija je priredila odličan nastup izvodeći strane i hrvatske božićne pjesme. Pod ravnanjem zborovođe i korepetitora prof.Tvrtka Sarića gospićki studentski zbor proveo nas je od Uhlikove Aleluje, preko Gruberove i Mohrove Tihe noći, Rahmanjinova dijela ciklusa Vespers u kojoj je kao solistica nastupila Ivana Rukavina, uz solo dionicu Dine Jelinića,  pa do uvijek predivnih hrvatskih Božićnih narodnih pjesama. U skladbi Katherine Kennicot Davis “The little Drummer Boy” pridružio im se Tihomir Pavičić na dobošu što je dalo dodatnu zvučnu kvalitetu ovome koncertu. Čini se da se upravo s ovom skladbom opustio cijeli zbor, spustio ručnu kočnicu i priuštio nam opuštenu predblagdansku noć.

Pjevački zbor Degenija osnovan je 2012.godine i u ovom kratkom vremenu održao je niz samostalnih koncerata u Lici i izvan nje, pa i u Sloveniji gdje su svoj repertoar predstavili na srodnim fakultetima. Utemeljitelj i voditelj zbora je prof.Tvrtko Sarić koji je Gospiću darivao niz koncertnih ciklusa u proteklih skoro 20 godina, a kao veliki uspjeh svakako mu se može “prišiti” i Pjevački zbor Degenija.

Publika je na ovome Božićnom koncertu,  čini se,  stvarno uživala,  što možda ponajbolje dokazuje i dvostruki bis s hrvatskim božićnim klasicima. Puna dvorana Pučkog otvorenog učilišta studente i njihovog zborovođu svakako treba obradovati jer i to im je dokaz da ih publika voli i uživa u njihovim izvedbama. Bilo bi još i svečanije da se i publika malo, barem pred kraj koncerta “otkravila” i zapjevala s Degenijom. Bilo bi još svečanije i da je koncert održan možda nekoliko dana kasnije, bliže Božiću, kada će i atmosfera biti više Božićna,no ni jedno ni drugo nije utjecalo na odličan Božićni koncert Pjevačkog zbora Degenija.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima