dm donirao više od tisuću konzervi hrane za životinje o kojima brine Udruga za zaštitu životinja AnimalLika iz Gospića

Objavljeno: 17/10/2022

GOSPIĆ- U ponedjeljak, 17. listopada, dm je Prijateljima životinja predao donaciju više od šest tona hrane namijenjene štićenicima osam udruga koje brinu o napuštenim i nezbrinutim životinjama diljem Hrvatske. Uz hranu za 70 pasa o kojima brine Udruga AnimalLika, donacijom je osigurana i hrana za više od tisuću životinja o kojima brinu udruge iz Zagreba, Siska, Osijeka, Karlovca, Čakovca, Macinca i Preseke.

Raduje nas suradnja s dm-om, koji prepoznaje važnost udomljavanja kao društveno odgovornog ponašanja i donacijama podržava udruge za zaštitu životinja koje skrbe o velikome broju napuštenih pasa i mačaka. Prenosimo zahvale udruga iz Mreže za zaštitu životinja kojima je dm ove godine donirao konzerve za pse i mačke. Donirana hrana izravna je podrška udomljavanju i dragocjena potpora udrugama koje ulažu velike napore da pomognu napuštenim životinjama“, izjavila je Snježana Klopotan Kačavenda, koordinatorica projekata udruge Prijatelji životinja. Donaciju su u sklopu akcije „Kad se naše šape slože“ podržali brojni građani koji su se odazvali dm-ovom pozivu  da, povodom Svjetskog dana zaštite životinja, na Facebooku podijele fotografije svojih ljubimaca i tako podrže rad udruga i volontera diljem Hrvatske. Ljubitelji životinja i ove su se godine odazvali u velikom broju te je za svaku od 15.322 fotografije koje su podijelili dm donirao po jednu konzervu hrane.

Tijekom četiri godine akcije „Kad se naše šape slože“ dm-ovi pratitelji na Facebooku podijelili su više od 79 tisuća fotografija ljubimaca čime je osigurane donacije više od 30 tona hrane za nezbrinute i napuštene životinje. Uime dm-a zahvaljujem svima koji su nam pomogli da skrenemo pozornost na prednosti udomljavanja, ali i da ukažemo na posvećenost volontera u udrugama diljem Hrvatske te im pomognemo u brizi o napuštenim i nezbrinutim životinjama koje čekaju svoj dom“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u. Udruga Prijatelji životinja već 21 godinu ukazuje na važnost odgovorne brige za kućne ljubimce te aktivno promovira udomljavanje i kastraciju u cilju smanjenja broja napuštenih životinja. Udruga vodi Mrežu za zaštitu životinja koja okuplja više od 50 udruga za zaštitu životinja te pozivaju sve koji imaju uvjete da udome napuštenoga psa ili mačku, a dodatne informacije o prednostima udomljavanja dostupne su na www.prijatelji-zivotinja.hr.

madison.hr

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima