Dobar potez gradske vlasti- Hoće li konačno “odzvoniti” nepropisnom parkiranju u Gospiću?

Objavljeno: 14/09/2019

 GOSPIĆ- Svakodnevno smo svjedoci raznih načina nepropisnog parkiranja po Gospiću. Parkira se po zelenim površinama, površinama za pješake, nogostupima, uz ceste, bilo gdje. Čini se da je gradska vlast odlučila stati tome na kraj. Evo priopćenja koje smo dobili iz grada Gospića

“Obavještavaju se svi građani sa područja Grada Gospića da se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Odluci o komunalnom redu strogo zabranjuje zaustavljanje i parkiranje motornih vozila na nogostupu, na raskrižju, na obilježenom pješačkom prijelazu, na javnoj zelenoj površini i drugim javno prometnim površinama koje nisu označene prometnom signalizacijom kao javno parkiralište. Kontrolu nepropisnog parkiranja i upravljanja prometom vršit će osposobljeni  prometni redari Grada Gospića te će sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Odluci o komunalnom redu novčanim kaznama kazniti sve neodgovorne vozače koji počine prekršaje suprotne odredbama  Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Odluke o komunalnom redu. 

Gradska se uprava na ovaj potez odlučila zbog čestih prigovora i pritužbi građana na neodgovorne vozače koji vozila parkiraju na način da ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih sudionika u prometu ili predstavljaju smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.

 

Grad Gospić

 

                                                                                                    

Možda Vas zanima