Dođite u srijedu na hit-predstavu OtpisaNE!!!

Objavljeno: 22/05/2018

GOSPIĆ- U Pučkom otvorenom učilištu dr.Ante Starčević u srijedu 23.svibnja od 20 sati možete pogledati kazališnu predstavu “OtpisaNE“. Iza ove predstave kazališta Moruzgva  u svakom pogledu stoji odlična ekipa. Naime predstavu režira Nikola Zavišić prema tekstu Renata Baretića. U predstavi glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić,Erna Rudnički i Slavko Sobin u ulozi Hassana. Predstava i jest  priča o Hassanu, Sirijcu migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je uslijed neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njezine poduzetne i pune razumijevanja za bližnje kćeri Hrvojke, te dokone zavodnice u pokušaju, susjede Milke.

Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a OtpisaNE su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma.
OtpisaNE će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 30 kuna, a učenici, studenti i umirovljenici po 15 kuna.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima