Elemental i Moskva otvaraju GROCKS 2016

Objavljeno: 30/06/2016

Sada već tradicionalni niz ljetnih koncerata na otvorenom prostoru u KIC-u, GROCKS ili gospićka rock scena i ove godine okupiti će niz eminentnih hrvatskih imena. Pred prvi koncert samo za Lika-express izjave su dali Remi iz Elementala i Vladimir iz Moskve

GOSPIĆ- „GROCKS 2016.“, odnosno Gospićka rock scena, kreće u subotu 2.srpnja. Otvoriti će ga zagrebački „Elemental“ i riječka „Moskva“. Dva odlična benda prava su pozivnica za dolazak na ovaj prvi koncert ovogodišnjeg GROCKS-a koji organizira Kulturno-informativni centar i koji se i održava u atriju ove ustanove. Nakon „Elementala“ i „Moskve“, 9.srpnja nastupiti će „M.O.R.T.“ i „Rolin Humes“, 16.srpnja „Silente“ i „Human“, 23.srpnja, dakle dan nakon Dana grada Gospića „Urban &4“ i „Gloria“, 30.srpnja „Justin’s Johanson“ i Sara Renar, te za kraj sezone 6.kolovoza „Brkovi“ i „Krešo i kisele kiše“.

Kako bismo što bolje najavili ovaj prvi koncert Grocks-a telefonski smo porazgovarali s Mirelom Priselac-Remi, pjevačicom Elementala i gitaristom Moskve Vladimirom Tomićem.

Mirelu Priselac Remi smo podsjetili da je u Gospiću, također u atriju KIC-a u sklopu istog festivala nastupila prije 3 godine i pitali je sjeća li se tog koncerta:

Ista meta,isto odstojanje. Prije tog koncerta u Gospiću nismo svirali nikada, taj koncert nam je bio prvi,a prvi se uvijek pamte. Tad smo pili stanovitu pivu, stanovite marke koju sada neću reklamirati , pošto se puni u Gospiću, bila je dobra i svježa. Bili smo oduševljeni s publikom i organizacijom i bilo je to jedno baš  ugodno,ugodno  druženje“.

Remi je aktivna i na drugim poljima. Tako u jednom zagrebačkom klubu vodi književno glazbenu tribinu „TUP“,odnosno  tekstopisci u poeziji. Također u  jednom zagrebačkom klubu radi avangardni experimentalni  program. Naime, slikaru , inače Mirelinom suprugu, su ozvučili platno, tako da kad on slika po platnu proizvodi zvukove na koje ona, basista i klavijaturista Elementala glazbom reagiraju. Sve to odigralo se ovaj tjedan tako da će u Gospić na svirku doći i sa tih događanja. A što se tiče samoga Elementala nedavno su izbacili singl Tijelo pamti. „Sad spremamo zanimljiv remix preko ljeta koji ćemo pustiti na radijske programe i Internet. Ljetne svirke i to je to“.

Na naš upit što misli o gospićkoj publici i jeli možda pomalo hladna i mrtva Remi nam odgovara:

Niste vi vidjeli što je hladna i letargična publika dok ne dođete u Zagreb. To je publika za koju se treba extra potruditi da bi se zabavila. Kad probijemo Zagreb padne mi kamen sa srca, jer sve ostale publike su nekako pitomije. U Gospiću je publika bila odlična pa to očekujem i sada“- kaže Remi.

Mirela Priselac Remi, pjevačica Elementala poziva sve na subotnji koncert svoje grupe i riječke Moskve:

„Najbolja pozivnica za ovaj koncert je taj prošli koncert. Bend je usviran, u tip-top smo formi. Htjela bi da ljudi dođu,da se zajedno proveselimo, svirat ćemo pjesme s novog albuma i vidimo se u Gospiću. Moskva mi je fakat cool i mislim da će to biti dobro“.

I Vladimir Tomić iz Moskve očekuje jako dobar koncert u Gospiću. Najprije smo ga zamolili da predstavi svoj bend koji je u ekspanziji.

Moskva su četiri individualca koji odlično funkcioniraju zajedno. Na vokalu Tamara Dorčić, na bassu Kruno Kukuljan, na bubnjevima Ivan Ujević i ja četvrti, gitarist Vladimir Tomić. Postojimo od 2010.,iza sebe imamo dva službena izdanja za Dallas records. Poligraf iz 2012. te prošlogodišnji  LOVESEXDISTORTION. Ovo nam je radno ljeto, odsvirali smo nekoliko festivalskih svirki, poput INmusica i još ih je dosta pred nama“.

Koliko Vam je dobro to radno ljeto?

„Imamo zdravu radnu etiku, puno radimo i uživamo  u tome. Ono što nas, uz svirke, najviše veseli je to da nam je materijal za treći studijski album gotov i počinjemo snimati u kolovozu.“

Koji glazbeni izričaj njeguje Moskva?

„Mi smo klasični rock kvartet.“

Nastupate s elementalom,ali imali ste i jakih inozemnih koncerta?

Svirali smo po Sloveniji, u Novom Sadu, a nedavno smo nastupali na festivalu Devet u Beogradu, a u dogovoru je još nekoliko svirki u regiji. U punoj smo formi, usvirani…nema ništa bolje nego biti na stageu

Gospić je pomalo nepoznata sredina?

To nam je nekako i izazov. Ne znamo što nas čeka, ali mi smo spremni, nećemo se šparati i vjerujem da će publika to prepoznati. Prvi put ćemo nastupiti s Elementalom i  ta će kombinacija biti pun pogodak“!

Dakle i Elemental i Moskva su usvirani, u odličnoj su formi i to su odlične pozivnice za dolazak u subotu 2.srpnja iza 22 sata i 30 minuta u atrij KIC-a na prvi koncert ovogodišnjeg GROCKS-a!

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Možda Vas zanima