Gimnazijalci Barbara Bašić i Vid Šarić u završnici natjecanja Čitanjem do zvijezda postigli odlične rezultate u poznavanju povijesnog romana!!!

Objavljeno: 16/05/2018

GOSPIĆ- Ljubav prema čitanju i stjecanju novih znanja pokazali su gimnazijalci Barbara Bašić i Vid Šarić koji su sudjelovali u završnici natjecanja Čitanjem do zvijezda. Kao i na prethodne dvije razine, gimnazijalci su sa preko 70 % riješenog testa ostvarili odlične rezultate našavši se, Barbara na desetom, a Vid na trinaestom mjestu. Iako im je uz sve ostale obveze bilo i pomalo naporno dodatno se pripremati ističu da su zadovoljni postignutim rezultatom i pročitanim djelima.

Učenici su rješavali kviz u aplikaciji Testmoz te su pristupili natjecanju u isto vrijeme u cijeloj Hrvatskoj. Čak 130 učenika odgovaralo je na 75 pitanja vezanih uz fabulu četiri povijesna romana odnosno na detaljna pitanja o piscima, žanru te dodatno na ovoj razini i na pitanja iz opće kulture, a vezana uz mjesta, osobe i slične pojmove koji se spominju u djelima. Pobjednici ovog nacionalnog natjecanja su učenici Srednje škole Bol iz Brača koji su zauzeli prva tri mjesta na bodovnoj ljestvici.

Nacionalni projekt za poticanje čitanja započet je prije devet godina na inicijativu školskih knjižničara Međimurske županije te je zbog velikog interesa prerastao u nacionalni projekt kojeg provodi Hrvatska mreža školskih knjižničara, a posljednjih godina odvija se i uz međunarodno sudjelovanje škola iz Vojvodine.

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima