Gospić je uz Petrinju!!!

Objavljeno: 29/12/2020

GOSPIĆ- Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević uputo je pismo pomoći i podrške potresom razorenom Gradu Petrinji. Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Gospić i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Gospić već su krenuli prema Petrinji. Ovim putem pozivamo i sve naše sugrađane ako mogu na bilo koji način pomoći stanovnicima Grada Petrinje da to učine. Još jednom pokažimo da smo složni i da imamo veliko srce onda kada je to najpotrebnije.

U nastavku donosimo pismo potpore i pomoći gradonačelnika Karla Starčevića:

Poštovani gradonačelniče,

s velikim žaljenjem primili smo vijest o razornom potresu koji je pogodio grad Petrinju.

 U ime svih građana Grada Gospića, u ime svojih suradnika i u svoje osobno ime izražavam Vam ovim putem svoje veliko suosjećanje s trenutnom situacijom i sućut zbog stradanja Vaših sugrađana.

Ovim putem, kao gradonačelnik Gospića, grada koji je pretrpio velika ratna stradanja, u svakom smislu Vam želim ponuditi žurnu operativnu pomoć kroz naše interventne službe zaštite i spašavanja (JVP I HGSS- Stanica Gospić), ali i na drugi način ako to bude potrebno.

Sada je već izvjesno da će iza ovakve nepogode ostati velike štete, te da će sanacija i povratak normalnom životu trajati još dugo.

Iz tog razloga želim poručiti kako u ovim trenutcima suosjećamo sa svima čiji su životi pogođeni ovom neprilikom.

Iskreno se nadam da će ova ugroza što prije proći i da će se vrijedni stanovnici Grada Petrinje vratiti svome svakodnevnom životu. 

 

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Gospića

Karlo Starčević

Možda Vas zanima