Gospićki gimnazijalci sudjelovali na skupu mladih ambasadora Europskog parlamenta

Objavljeno: 14/05/2018

GOSPIĆ- Europski parlament, Ured u Hrvatskoj organizirao je skup mladih ambasadora Europskog parlamenta  u četiri grada u Hrvatskoj, koji su bili povezani video vezom. Skup je održan u Zagrebu, kino „Europa“; Splitu, kino „Karaman“; Centru mladih u Slavonskom Brodu i Gradskoj vijećnici na Krku.

Skup je otvorila Violeta Staničić, predstojnica Ureda za Hrvatsku u Zagrebu.

Skupu u Zagrebu bile su nazočne europarlamentarke Ivana Maletić i Marijana Petir, a Jozo Radoš u Slavonskom Brodu. Svi mladi ambasadori mogli su im postavljati pitanja.

Zatim je Tvrtko Barun, član isusovačke službe za izbjeglice govorio o migraciji; Aleksandra Dojčinović o kvaliteti života; Alen Nađsombat iz NK Osijeka o mobilnosti i Igor Stepić iz „Posejdona“ o digitalnoj agendi.

U Zagrebu su bile nazočne: VII. gimnazija; II. gimnazija; gornjogradska gimnazija; 1. tehnička škola „Nikola Tesla“; sportska gimnazija; Gimnazija Karlovac; Elektrostrojarska škola Varaždin; Srednja škola Krapina; Srednja škola Kutina; Ekonomska škola Sisak; Srednja škola Delnice.

U Splitu su bile: IV. gimnazija Split; Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split; dubrovačka privatna gimnazija; Gimnazija Metković; Gimnazija Gospić; Gimnazija Zadar; Gimnazija Šibenik; Gimnazija Ogulin.

U Slavonskom Brodu: Gimnazija Slavonski Brod; Isusovačka klasična gimnazija Osijek; Gimnazija Vukovar.

U gradu Krku: Srednja škola Krk; Hotelijersko-turistička škola Opatija i Ekonomska škola Rijeka.

Iz Gimnazije Gospić sudjelovalo je 11 učenika, voditelj Josip Galešić i ravnatelj Milan Štimac.

Kroz program su vodili: Iva Šulentić, Marijana Batinić, Ivan Vukušić i Frano Ridjan.

 

Možda Vas zanima