Gospićko predstavljanje romana Sanele Vrkljan “U potrazi”

Objavljeno: 27/11/2016

GOSPIĆ- Roman “U potrazi“, autorice Sanele Vrkljan u utorak 29.studenoga biti će predstavljen i gospićkoj čitalačkoj publici. Knjiga ove ličke snahe biti će predstavljena od 18 sati u Kulturno-informativnom centru, a osim autorice predstaviti će ga antropolog i psihoterapeut Luka Maršić i profesor Ivica Mataija. Kao poseban gost nastupiti će gospićki glazbenik Zvonimir Kos.

U središtu radnje romana satkanog  od živih slika je Magdalena, mlada žena, kroz koju autorica apstrakcijom subjektivne svijesti želi stvoriti nove duhovne vrijednosti ne bi li što jasnije rasvijetlila realne odnose života i istine, ne rušeći tradicionalne psihološke i kulturne konstrukte,  stvarajući otvorene mehanizme unutrašnje slobode rješavajući tako emotivne paradigme koje nas vuku u prošlost i destrukciju.  Brojnim malim istinama, životnim mudrostima, koje kao mamac baca čitateljima, pojednostavljuje život i podsjeća nas da su svi odgovori koje trebamo znati u nama samima.

Sanela Vrkljan, doktorica ekonomskih znanosti, rođena je u mjestu Omanjska u Bosni i Hercegovini. Kao petogodišnjakinja s obitelji seli se u Hrvatsku. Njezina čvrsta povezanost s prirodom i izrazit senzibilitet prema ljudskim životima potakli su je na pisanje još od najranije dobi. U romanu “U potrazi traga za životnim istinama, uvlačeći čitatelja, bez obzira na njegovu dob, u priču u kojoj će prepoznavajući sebe i sâm postati tragač. Uz prozu piše i poeziju, pjesme je objavljivala u časopisu Vila Velebita.Kao predavač i gost predavač na visokim školama i fakultetima drži predavanja iz područja turizma. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim časopisima. Živi u Zagrebu sa sinom Ivanom i mužem Milanom, s kojim vodi mali obiteljski hotel Velinac u Karlobagu.

 

Milan Tomašević/KIC Gospić

Možda Vas zanima