Grabovača u veljači domaćin velikog stručnog skupa

Objavljeno: 16/09/2016

Iako 2016. godina još nije gotova, iz Perušića stiže informacija o najavi događanja koje će se održati u 2017. godini. Naime Pećinski park Grabovača  u veljači 2017. ugostiti će međunarodni znanstveno-stručni skup.

Georaznolikost, geobaština i geoturizam u krškim područjima održati će se u jedinom pećinskom parku u Hrvatskoj – Grabovači, i to dva dana, 18. i 19. veljače 2017. godine. Događaj je namijenjen stručnim djelatnicima u sektoru zaštite prirode i okoliša, turističkim djelatnicima, znanstvenicima, speleolozima, članovima udruga koje se bave zaštitom prirode i okoliša te novinarima.

Organizatori skupa su Geografski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, JU Pećinski park Grabovača iz Perušić. Suorganizatori su JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, Speleološki klub “Samobor”, Speleološko društvo Velebit, dok se kao pokrovitelji navode Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za turizam, Hrvatsko geomorfološko društvo.

izvor: likaclub.eu

Možda Vas zanima