Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi

Objavljeno: 02/09/2017

GOSPIĆ- Kako doznajemo od zamjenice gospićkog gradonačelnika Kristine Prše, u Velikom amfiteatru Šumarskog fakulteta u Zagrebu gradonačelnik  Karlo Starčević potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama. Kao i ostalim čelnicima lokalnih i regionalnih samouprava ili njihovim zamjenicima gradonačelniku je ugovor uručila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.  Riječ je o ugovoru ukupne vrijednosti 2.899.315,20 kn kojim su se osigurala sredstva za pomoćnike za tri osnovne škole čiji je osnivač Grad:  Osnovnu školu dr. Ante Starčevića Pazarište Klanac, Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana Lički Osik, Osnovnu školu dr. Jure Turića.

Na istom događaju bila je i  zamjenica župana ličko – senjskog Renata Hodak koja je u ime Županije potpisala ugovor od 8 milijuna kuna.  Valja pojasniti da se radi o većem novčanom iznosu u korist županije upravo zbog činjenice da je Županija osnivač većem broju osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova, pa je potpuno logično da su i ugovorena sredstva veća.

Sve relevantne informacije potrebne građanima Gospića od sada će biti dostupne na službenim internetskim stranicama Grada Gospića http://gospic.hr/ koje će biti redovito ažurirane, istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

 

Milan Tomašević

FOTO Grad Gospić

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima