Grobnica za nerođene u Gospiću

Objavljeno: 01/11/2017

GOSPIĆ- Kod majki koje su izgubile dijete tijekom trudnoće ili nakon poroda u procesu tugovanja često se javlja pitanje što će biti s tijelom našeg djeteta? Zbog  roditelja da imaju  gdje  upaliti svijeću u znak sjećanja, oplakati svoj gubitak i žalovati za djetetom,  potrebno je osigurati mjesto utjehe i mira te jačanja nade i vjere u ponovni susret. Udruga Betlehem pomaže tugujućim roditeljima da se oproste sa svojom djecom i dostojanstveno ih sahrane.

Grobnice za nerođenu djecu se za sada nalaze u Zagrebu, Sisku, Vinkovcima i Gospiću i namijenjene su svim bebama, bez obzira na to koliko su stare bile.  Svaka žena kojoj se dogodi spontani pobačaj ili smrt ploda zbog komplikacija u trudnoći ima pravo dobiti fetus i pokopati ga. Oni koji u ovom trenutku nemaju mogućnost pokopati dijete u obiteljskoj grobnici mogu to učiniti u zajedničkoj grobnici uz mogućnost da kasnije tijelo premjeste. Dijete se pokapa uz katolički obred za nerođenu-nekrštenu djecu, ali udruga pomaže i roditeljima koji nisu vjernici ili su druge vjeroispovijesti.

Zajednička grobnica je mjesto molitve i sjećanja, opraštanja i pomirenja, ali i mjesto o buđenju svijesti o čovjeku koji je osoba od začeća do smrti. I kao takav svaki je čovjek, pa i onaj u majčinoj utrobi vrijedan dostojanstvenog pokopa. Za one koji to nisu doživjeli, bol i tuga je nezamisliva, bez obzira koliko je dijete bilo maleno

Udruga Betlehem pomaže roditeljima organiziranjem dostojanstvenog pokopa i možda najvažnije razgovorom. Svijet im ne želi priznati da su izgubili dijete nego ih uvjerava da je riječ o „nakupini stanica“ i onda neki roditelji  budu uvjereni u to i  nakon toga najčešće slijedi tjeskoba i depresija. Na kraju krajeva to je i jedno od dijela milosrđa – mrtve pokopati!

Roditelji svih vjeroispovijesti, obratite nam se s povjerenjem. Naša se grupa sastoji od osoba, koje također poznaju bol rastanka i tjeskobu pitanja…

Nazovite nas ili pišite:

Telefon: 099 400 7210

E-mail: betlehem.gospic@gmail.com

Facebook: Udruga Betlehem-Gospić

 

NAŠA SRCA DUGUJU OVAJ ČIN LJUDSKOSTI I VJERE NAŠIM NAJMANJIM SRCIMA, NAŠIM ANĐELIMA, NAŠOJ NEROĐENOJ DJECI!

Rad Udruge možete poduprijeti svojim dobrovoljnim prilogom, zahvalni smo na svakom dobrovoljnom prilogu!

Centar za nerođeni život Betlehem-Gospić
Kralja Zvonimira 34, 53000 Gospić
Žiroračun: HR04 23400091110804290

Možda Vas zanima