Hrvatska vojska opet oslobađa Liku! Ovoga puta od snijega!!!

Objavljeno: 22/02/2018

GOSPIĆ- Pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su danas, 22. veljače 2018. na području Ličko-senjske županije u pružanju pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. U poslijepodnevnim satima pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na području Gospića te na području Kosinja, Perušića i Donjeg Lapca.
 U Gospiću kod Doma za starije i nemoćne osobe angažirano 20 pripadnika OS RH, u mjestu Čanak kod Korenice također je angažirano 20 pripadnika OS RH i 1 kombinirka, te u Donjem Lapcu 40 pripadnika OS RH, 1 kombinirka i 3 inženjerijska stroja.
Osim čišćenja snijega pripadnici Hrvatske vojske pomažu i lokalnom stanovništvu u nedostupnim predjelima u dostavi hrane i lijekova. U ovom trenutku 1000 pripadnika Oružanih snaga RH zajedno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima spremno je za izlazak na teren i pružanje pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena. U skladu s razvojem situacije, broj pripadnika Hrvatske vojske na terenu može se i povećati. Podsjetimo, zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta izazvanih obilnim snježnim oborinama potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević danas je donio odluku da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

 

Izvor: MORH

Možda Vas zanima