Humanitarna akcija Rotary kluba Gospić „Rodi s osmjehom „

Objavljeno: 21/10/2020

Rotary klub Gospić nastavlja sa humanitarnim aktivnostima i u posljednjim mjesecima 2020. godine. Naime, humanitarnu akcija naziva „Rodi s osmijehom“ Rotary klub Gospić provodit će u razdoblju od 20. listopada 2020. do 18. siječnja 2021. godine. Cilj ove humanitarne akcije je prikupiti financijska sredstva za kupnju uređaja Emono, koji smanjuje bolove prilikom porođaja. Uređaj je namijenjen analgetičkoj terapiji bolova uz pomoć plina Donope,mješavine kisika i dušikovog oksida (50% O2 – 50% N2O), koji se pacijenticama doziraju u plinovitom stanju, što pak rezultira prevencijom i kontrolom boli tijekom poroda.

Sama primjena plina Donope je sigurna za primjenu u trudnoći i porodu što dokazuju brojne studije i široka primjena plina u zemljama EU. U SAD-u to je jedna od najraširenijih metoda smanjenja boli pri porodu. Osim toga značajno je i skraćenje trajanja samog poroda.

Namjera Kluba je omogućiti rodiljama u ličko-senjskoj županiji olakšanje bolova pri porodu, odnosno poboljšanje kvalitete medicinskih usluga u jedinom ličkom rodilištu. Na taj način Klub daje svoj doprinos poboljšanju nataliteta u cjelokupnoj Županiji.

Poticanje nataliteta od iznimne je važnosti za Ličko-senjsku županiju koja slovi kao županija s najvišom prosječnom starosti stanovništva (45,3 godine) u Hrvatskoj, odnosno županija s najvećim indeksom starenja (166,0) i s najvišim koeficijentom starosti (31,0). Stoga je ova akcija, posebno zbog krize koju živimo i posljedica koje ona nosi, od iznimne važnosti jer odluka za rađenje novog života, koji nosi potencijal rasta i razvoja jedne zajednice može i mora biti donesena s osmijehom!

Prikupljena financijska sredstva Rotary klub donirat će Odjelu ginekologije i porodništva  Opće bolnice Gospić za kupnju navedenog uređaja.

Svatko tko želi pomoći ovu akciju, sredstva može uplatiti na žiro račun otvoren  kod Privredne Banke Zagreb.

 

Rotary club Gospić

Za akciju „Rodi s osmjehom „

IBAN: HR6223400091511094019

Možda Vas zanima