Imenovanja, razrješenja i premještaji u Gospićko-senjskoj biskupiji

Objavljeno: 24/08/2016

GOSPIĆ- Iz Gospićko-senjske biskupije dobili smo vijest o Dekretima gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića kojim su izvršena imenovanja, razrješenja i premještaji svećenika u  biskupiji.

Velečasni  Josip Šimatović, razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u  Gospiću i imenovan je župnikom župe Sv. Nikole na Udbini i excurrendo Sv. Jurja u Podlapači. Također je imenovan čuvarom nacionalnog svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.  Fra Jakov Prcela, razriješen je uprave župa Gračac, Lovinac, Sv. Rok i Ričice. Novim upraviteljem tih župa imenovan je  fra Tino Labrović.

Prečasni Richard Pavlić, imenovan je članom Zbora savjetnika ,  vlč. Šimo Božić, razrješen je službe župnika župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i  upravitelja excurrendo župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici, te imenovan župnikom župe Sv. Nikole biskupa u Cvitoviću i excurrendo župe Sv. Jurja u Lađevcu. Na njegovo mjesto imenovan je fra Juro Marčinković.

Fra Draženko Tomić, imenovan je župnikom župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upraviteljem župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom. Fra Ante Bekavac, imenovan je župnikom župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici.  Fra Slaven Mijatović, razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju i excurrendo upravitelja župe Sv. Mihovila Arkanđela u Tržić Kamenici ,

fra Šimun Romić, razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upravitelja župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom , preč. Antonio Čutura, razriješen je službe upravitelja župe Sv. Nikole biskupa u Cvitoviću i excurrendo župe Sv. Jurja u Lađevcu ,  don Petar Belina, razriješen je službe upravitelja župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i voditelja Pastoralnog centra na Plitvicama. Don Josip Bunić, razriješen je službe pastoralnog pomoćnika u župi BDM Majke Crkve na Plitvicama i u Pastoralnom centru NA Plitvicama, na njegovo mjesto imenovan je  don Goran Antunović.  Župnim vikarom župe BDM Majke Crkve na Plitvicama imenovan je don Stjepan Tribuljaka . Velečasni . Kristijan Krajnović, razriješen je službe župnog vikara u župi Sv. Križa u Ogulinu, a  vlč. Herbert Berisha, razriješen je službe župnog vikara župa Smiljan, Bužim, Brušane i Trnovac, te imenovan župnim vikarom župe Sv. Križa u Ogulinu .

Možda Vas zanima