IMPRO kazalište u Ogulinu 7. 1. 2018. u 18 sati, Obrtnički dom!!!

Objavljeno: 03/01/2018

OGULIN- Ogulinska studentska dramska skupina “Ex Voto” započinje novu godinu na kreativan dinamičan način. Okušat će se u improvizacijskim vještinama na dvodnevnom intenzivnom treningu koji će održati trenerica i dramska pedagoginja Ivana Marijančić koja Impro i razne druge treninge poticanja kreativnosti i primjene igre u razvoju i učenju održava diljem Hrvatske.

Dramska grupa “Ex Voto” aktivno djeluje u gradu Ogulinu od 2014. godine. Grupa organizira glazbeno-poetske večeri, te članovi igraju u predstavama s kojima nastupaju na smotrama kazališnih amatera. Dramski izričaj šire na djecu kroz dramske školske skupine koje vode aktivne članice DND-a Ogulin – Martina Zorić i Iva Žagrović Vučić na čiju inicijativu će se u Ogulinu dogoditi Impro kazalište.

Kroz dva dana treninga, polaznici će ovladati osnovnim vještinama potrebnim za dobro improviziranje kroz brojne strukturirane impro-igre, a ovim putem pozivamo Vas na javnu interkativnu prezentaciju za publiku koja će se održati u nedjelju 7. 1. 2017. u 18 sati u Domu obrtnika u Ogulinu.

Izvođači će pred publikom izvoditi strukturirane impro-vježbe koje su prethodno savladali na radionici, no okolnosti dobivaju iz publike i sadržaj improviziraju na licu mjesta.

U europskim zemljama IMPRO aktivnost je prepoznata kao metoda kojom se poboljšava zapažanje, brzo reagiranje, funkcioniranje u timu, a kontinuiranim treniranjem osobe u svom životu i radu nastupaju s manje stresa i više fleksibilnosti, stoga je ovaj tip rada uveden u mnoge škole, prakticiraju ga studenti različitih fakulteta, a na umjetničkim dramskim fakultetima je izborni predmet. U poslovnom svijetu impro-vježbe se koriste unutar team building programa, te u profesijama u kojima se traži brzo reagiranje i odlučivanje.

U Hrvatskoj IMPRO aktivnost na žalost nije trajnije integrirana u programe institucija i organizacija pa je ova suradnja pozitivan primjer kreativnog pomaka.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima