Info centar za mlade u Gospiću

Objavljeno: 12/08/2016

Potpisivanjem povelje o suradnji i partnerstvu između tri dionika u Gospiću je, za sada na papiru,  zaživio Info centar za mlade. Fizički on će zaživjeti vrlo brzo, smještanjem u prizemlju KIC-a.

GOSPIĆ- Međunarodni Dan mladih, idealna je prigoda da se  potpiše Povelja o suradnji i partnerstvu između Regionalnog info centra za mlade iz Rijeke, Likovne udruge „Lika“ Gospić i gospićkog Kulturno-informativnog centra. Poveljom se utvrđuje  suradnja potpisnika po pitanju osnivanja i djelovanja Info centra za mlade u Gospiću. Osnivanje Info centra nužnost je za unaprjeđenje djelovanja mladih i za mlade u društvu, a posebice na području Gospića.

Info centar za mlade nalazit će se u sklopu KIC-a u prizemlju, a svečano otvorenje i početak rada bit će u rujnu ove godine. „Počinjemo ostvarivati svoje planove uz podršku Grada Gospića, suradnju s Regionalnim info centrom za mlade iz Rijeke i uključivanjem Likovne udruge Lika Gospić, kao partnera u cijeloj priči“, istakla je Danijela Bogić, ravnateljica KIC-a.

Nikica Jelić, predsjednik Likovne udruge „Lika“ ističe da će Info-centar za mlade u Gospiću pokrivati  nekoliko područja poput obrazovanja, volontiranja, socijalne problematike, zdravlja, razmjene studenata, slobodnih aktivnosti. „Potpisivanjem Povelje obvezali smo se na realizaciju pet projekata i uvjeren sam da će na ovaj način mladi Gospića dobiti mnoge korisne i atraktivne sadržaje“, zaključio je Nikica Jelić.

Iz Rijeke je u Gospić na potpisivanje Povelje o suradnji i partnerstvu došla je Tamara Tokić, asistentica iz  Info centra za  mlade Rijeka . I ona je zadovoljna ovim potpisivanjem  jer  ta ustanova na ovaj način proširuje svoje djelovanje preko centara, među kojima se od danas nalazi i Gospić. „Temeljna zadaća ovakvih centara je okupljati mlade, osluhnuti njihove potrebe,  provoditi  programe i projekte. Zajedničkim radom pozitivno ćemo djelovati na poboljšanju svih standarda info-centara i njihovom usavršavanju“, zaključila je Tamara  Tokić.

Ponovimo, Centar za mlade u rujnu će biti otvoren u KIC-u, nadamo se da će on donijeti aktivnije sudjelovanje mladih u društvenom životu u Gospiću. Vijeća mladih postoje već dulji niz godina, nažalost njihov rad je slab, možda se od sada nešto promjeni jer uistinu vrijeme je da se mladi gospićani uključe u rad i razvoj šire zajednice.

Milan Tomašević

Možda Vas zanima