Karlo Starčević: “primjedbe i prozivanje Grada Gospića i gradonačelnika kako je Grad pasivan i indolentan na proslavu VRO Oluja je nekorektno, ne stoji i ne možemo je prihvatiti”

Objavljeno: 12/07/2019

GOSPIĆ- Gradonačelnik grada Gospića Karlo Starčević uputio je priopćenje za javnost vezano uz otkazivanje koncerta M.P. Thompsona.

“Povodom organizacije koncerta Marka Perkovića Thompsona na Krbavskom polju, Grad Gospić od prvog je trenutka pružio podršku i namjeru sudjelovanja u organizaciji tako velikog događaja kojim bi se na dostojanstven i svečan način obilježila i proslavila obljetnica Vojno- redarstvene operacije Oluja. Moram istaknuti kako sam još za vrijeme Thompsonova Božićnog koncerta u Gospiću u prosincu 2018. godine s Markom Perkovićem Thompsonom načelno dogovorio koncert na Krbavskom polju.

Kada je Thompsonov menadžer u lipnju bio na sastanku kod župana Ličko- senjske županije g. Darka Milinovića Grad Gospić obvezao se da će sufinancirati proslavu Oluje na Krbavskom polju sa 100.000,00 kuna ( dokument u privitku).

Žao mi je što ove godine nije bila moguća realizacija ovog velikog domoljubnog koncerta koji bi na Krbavskom polju zaista bio spektakularan i povijestan i nadam se i vjerujem da će se ovaj projekt realizirati naredne godine te da će M. P. Thompson u suradnji sa svim gradovima i općinama organizirati veliki koncert na Krbavskom polju, značajnom mjestu hrvatske povijesti gdje se pod zidinama straohrvatskog grada Udbina odigrala jedna od najvećih bitaka između turske vojske i vojske hrvatskog plemstva 1493. godine.

Dakle, primjedbe i prozivanje Grada Gospića i gradonačelnika kako je Grad pasivan i indolentan na proslavu VRO Oluja je nekorektno, ne stoji i ne možemo je prihvatiti.

Grad Gospić će kao i do sada svečano i dostojanstveno obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja koncertom Tihe Orlića na Ličkom Osiku 5. kolovoza. Stoga ovim putem pozivam sve građane da nam se pridruže i na taj način uveličaju proslavu.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Karlo Starčević”

Možda Vas zanima