Ksenija Pajić: Lika je prekrasna

Objavljeno: 17/07/2021

GOSPIĆ- U dvorani POU “dr. Ante Starčević“ odigrana je predstava „Ne daj se, Njofra“. Druga je to predstava u sklopu manifestacije Glumci u Gospiću. Glumačka četvorka uprizorila nam je priču o Jurici (Pero Juričić) i njegovoj obitelji: supruzi Eli ( Ksenija Pajić), trudnoj kćeri Lidiji ( Katarina Perica) i nezaposlenom zetu Njofri (Mladen Čutura). Priča je to o njihovom zajedničkom životu u malom derutnom stanu.

Svakodnevne peripetije kulminiraju duhovitim razgovorima začinjenima Juričinim podrugljivim dobacivanjima na račun zeta i kćeri. Istovremeno majka Ela, kao svaka žena i majka, nastoji izgladiti odnose u obitelji i ublažiti suprugovu retoriku. Zanimljiva su povremena oslovljavanja Jurice i Njofre kao gospona zeta i gospona tasta.No, kako to i u životu biva, Jurica popušta u odnosu na mladi bračni par a vrhunac nježnosti je trenutak kada Jurica u naručju  drži svog unuka. Osim svevremenske teme obiteljskih odnosa u predstavi je naglašena i situacija pronalaženja posla za zeta Njofru, inženjera elektrotehnike. Tu Jurica i Ela pokušavaju doskočiti problemu vlastitim poznanstvima, želeći publici dočarati da je kod pronalaženja posla važno poznavati pokojega političara, bez obzira lijevo ili desno orijentiranoga.

Prije predstave imali smo priliku porazgovarati sa Ksenijom Pajić , koja je sa svojim predstavama često gostovala u Gospiću. Kako kaže, uvijek se osjećala dobrodošlo u Gospić u kojemu su glumci uvijek lijepo primljeni. Kako niti glumci nisu pošteđeni problema uzrokovanih epidemijom, Ksenija nam kaže kako se prilagođavaju te da im dodatni problem predstavlja i potres u kojem je oštećen prostor njezinog matičnog kazališta. Kao i svi, i glumci u ovim vremenima pokušavaju preživjeti, nadaju se dobroj situaciji na jesen i realizaciji nekih projekata koji su pomjereni za rujan i listopad. Sada radi i na snimanju serije Dar mar. Suosjećajna je prema mladim kolegama za koje tvrdi da su najviše zakinuti jer se zbog nastale situacije ne mogu afirmirati kao mladi glumci i započeti svoje karijere.

Vedrana Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima