Lijepa vijest: Gospićki Crveni križ provodi dva projekta vrijedna pola milijuna kuna!

Objavljeno: 02/10/2018

GOSPIĆ- Gradsko društvo Crvenog križa Gospić, kroz aktivnosti u socijalnim programima koje provodi, ima uključeno oko 80 korisnika raznih socijalnih kategorija. U realizaciji programa i projekata, osim djelatnika GDCK Gospić, veliku ulogu imaju i naši volonteri koji se prema potrebi uključuju u razne aktivnosti, a najčešće za potrebe programa pomoć u kući, te u ekstremnim vremenskim uvjetima. Važno je napomenuti da GDCK Gospić u realizaciji programa i projekata ostvaruje iznimno dobru suradnju s Gradom Gospić i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

GDCK Gospić potpisalo je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dva nova ugovora za projekte koje će provoditi slijedećih godinu dana. „Dnevni boravak za starije osobe“ nastavak je projekta koji se provodio i prošlu godinu na slijedećih 12 mjeseci. Kroz projekt za starije osobe od 60 godina GDCK Gospić osigurava edukativna predavanja iz raznih područja, druženja u našim prostorijama, kreativne radionice različitog tipa, izlete i sl.

Pripreme za FEAD projekt pomoći u prehrambenim i higijenskim potrepštinama za osobe u potrebi su u punom jeku, a prve pošiljke paketa očekuju se koncem listopada. Kroz ovaj projekt biti će obuhvaćeno oko 650 korisnika s područja Grada Gospića te Općina Perušić, Lovinac i Karlobag.

Ukupna vrijednost ova dva projekta iznosi oko 500.000,00kn, a sva sredstva osigurana su iz EU fondova preko natječaja Ministarstva za demografsku obnovu, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Za potrebe provedbe ova dva projekta zaposlene su dvije osobe.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima