LIJEPO: Bivši otočki školarci sa svih strana svijeta se okupili pa organizirali večer posvećenu profesorima

Objavljeno: 25/05/2024

OTOČAC- Zajedničkim snagama bivši i sadašnji učenici Srednje škole Otočac organiziraju večer posvećenu istinskim herojima obrazovanja – našim profesorima. Pod nazivom “Mojim profesorima”, ovaj događaj će se održati ovog petka 31. svibnja s početkom u 20 sati u Gackom pučkom otvorenom učilištu u Otočcu, a organiziran je na inicijativu i pod mentorstvom profesorice Snježane Jovanić.

“Mojim profesorima” je prilika da se iskaže zahvalnost i poštovanje prema svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i ‘tetama u vrtiću’. Osobama koje su ostavile neizbrisiv trag u životima svojih učenika. Bit će to večer sjećanja, zahvalnosti, pjesme, plesa i razgovora gdje će bivši i sadašnji učenici imati priliku ponovno stati pred svoje profesore koji su utjecali na njihov osobni i akademski razvoj.

“Nema veće nagrade za nastavnika od spoznaje da je ostavio pozitivan trag u životima svojih učenika. ‘Mojim profesorima’ je prilika da se ti tragovi istaknu i da se osvijesti važnost koju svatko od nas ima u oblikovanju onih koji nam u klupe sjednu kao djeca, a izađu kao ljudi“, ističe profesorica Jovanić koja je ovog tjedna na Dan Ličko-senjske županije primila nagradu za životno djelo za svoj dugogodišnji rad i ostvarene rezultate na području prosvjete, promicanja humanih vrijednosti kod mladih te očuvanja kulturne baštine Grada Otočca i Ličko-senjske županije.

Profesorica Jovanić okupila je bivše učenike Srednje škole Otočac, danas rasute širom Hrvatske, ali i svijeta te ih spojila s mladim nadama SŠO kako bi zajedno kreirali pravi mozaik događaja. Od presjeka svega što su neke bivše generacije postigle zahvaljujući potpori svojih profesora pa do recentnih postignuća otočkih srednjoškolaca. Imat ćemo prilike čuti priče uspješne geofizičarke Ive Dasović, ali i kolumnistice u dalekoj Majorci Mije Naprte. Iz Grčke stiže i mlada novinarka Katarina Bižanović, a svojim će nas točkama obradovati i Lori Prpić i Mihael Kostelac.

Ovo je tek dio šarolikog programa koji su nam otkrili organizatori. Preostaje nam da se svi zajedno uputimo u petak u 20 sati u GPOU i pogledamo što su nam pripremili ambiciozni bivši i sadašnji otočki srednjoškolci koji ovim događajem poručuju: Nastavničko zvanje ima ključnu ulogu u društvu, oni prenose znanje i oblikuju i karakter mladih ljudi, potičući razvoj ključnih vještina i vrijednosti.

Petra Orešković/Lika-express

Možda Vas zanima