LIKACLUB I LIKA-EXPRESS: Ovom suradnjom Lika je medijski pokrivena, nemamo tabu tema

Objavljeno: 10/08/2016

Mediji su u današnje vrijeme moćan alat kojim se prikazuje društvo u kojem živimo. Kako u svijetu i Hrvatskoj, tako i u Lici

LIKACLUB, jedini lički nacionalni portal u Hrvatskoj pod vodstvom Ante Fumića i Lika Express, novi regionalni portal Ličko-senjske županije pod vodstvom Milana Tomaševića, početkom kolovoza potpisali su Sporazum o suradnji portala.

Medijska slika Like u proteklih nekoliko godina doživjela je mnoge pozitivne i negativne situacije, a kako bi se stvari poboljšale potrebno se udruživati. LIKACLUB kao portal koji obrađuje teme iz cijele Hrvatske i nije usmjeren isključivo na Liku, daje širinu čitateljima i uklapa Liku u Hrvatsku. Koncept koji je dosad prepoznat od strane velikih medijskih grupacija poput 24sata i MojPosao, nastavlja s mrežom suradnika i u regionalnoj zajednici. Portal Lika Express nastao je kao reakcija na nedovoljno otvorene medije u Ličko-senjskoj županiji i šire. Profesionalni novinar Tomašević s mnogo godina iskustva u struci, pokrenuo je Lika Express sa sloganom “Samo istina”, što znači da portal neće imati tabu tema.

Dva neovisna portala koji će sada pokrivati sve teme, zajednički su suglasna da tabu tema neće biti. Tematska i prostorna pokrivenost ličke regije podloga je za kvalitetniju i širu medijsku sliku ovih prostora.

Povodom suradnje, voditelj portala Lika Express Milan Tomašević izjavio je:

U našoj potrazi za istinom susreo sam se s vrijednim ljudima portala LIKACLUB koji sa sličnom misijom svoju energiju žele usredotočiti na pozitivne strane, ali isto tako i pozitivnom  kritikom  i otvaranjem pojedinih tema napraviti iskorak u unapređenju života. Lika-express postoji tek dva mjeseca, pokrenuo sam ga jer sam uočio da ljudima u Gospiću i Lici nedostaje iskreno i istinito pisanje o životnim temama. Drago mi je da je jedan ovako čitan portal to uočio. Suradnja naših portala, uvjeren sam u to, promovirat će sva bogatstva i ljepote Like, ali i upozoravati na sve anomalije u našem društvu kojih nažalost ima previše. Samo istina!

S portala LIKACLUB Ante Fumić je izjavio:

Nakon dvije godine rada i velikih uspjeha našeg portala, odlučili smo dodatno pojačati kvalitetu informacija iz Ličko-senjske županije. Naša suradnja s portalom Lika Express ima temelje u njihovoj neovisnosti i kvaliteti članaka. Od samog početka LIKACLUB ima ideju udruživanja s drugim medijima kako bi Lika bila ljepše prezentirana u Hrvatskoj, međutim ovo je prvi portal koji se s tom idejom složio. Zajednički ćemo raditi na kvalitetnom informiranju građana, te ih obavještavati kako o lijepim stranama županije, tako i o onima na koje treba upozoriti i popraviti.

Možda Vas zanima