Ljetni programi za mlade iz sustava socijalne skrbi

Objavljeno: 02/06/2019

GOSPIĆ- Outward Bound u sklopu 3-godišnjeg projekta Outward Bound u službi zajednice uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz program „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“ organizira program iskustvenog učenja u prirodi u trajanju od 10 dana.

10-dnevni program za mlade održat će se od 17.6. do 26.6. na dvije atraktivne lokacije. 5 dana programa odvijat će se u edukacijskom centru Veliki Žitnik, a 5 dana na otoku Kaprije. Na program se mogu prijaviti mladi od 13 do 18 godina koji su korisnici sustava socijalne skrbi.

Aktivnosti iskustvenog učenja u prirodi bez tehnologije i kroz timske zadatke, grupni rad, izazove u prirodi (orijentacija, noćenje u prirodi, kuhanje na vatri) razvijaju osobne i socijalne vještine te vještine snalaženja u prirodi. U aktivnostima i učenju mlade prate licencirani Outward Bound instruktori.

Program se temelji na međunarodnim standardima Outward Bounda – najstarije svjetske mreže škola za iskustveno učenje kroz pustolovne aktivnosti u prirodi koja već 77 godina razvija potencijale mladih ljudi diljem svijeta. Outward Bound Hrvatska već 13 godina provodi ovu vrstu jedinstvenih programa. OBC programi prepoznati su od strane brojnih domaćih i stranih odgojno-obrazovnih institucija.

Možda Vas zanima