LOVINAČKO LJETO 2024

Objavljeno: 10/07/2024

Ovogodišnji program “Lovinačkog ljeta 2024” uistinu je bogat sadržajima za sve uzraste. Općina Lovinac i KIC Lovinac pozivaju vas da svoje ljetne dane i večeri obogatite zabavom u ugodnom društvu i ambijentu lovinačkog kraja.

[16.07 / utorak / od 17:00 sati]

Program započinje održavanjem radionice izrade kućica za ptice, za djecu vrtićke i školske dobi.Drvo, čekić, čavlići, boje i mašta bit će dovoljni da djeca naprave vesele šarene kućice za ptice u kojima će one zimovati. Idealan prostor za ovu malu manufakturu je veliki drveni stol kod mlina Travić, u blizini skretanja za centar mjesta.

[17.07.24. / srijeda / od 18.00 sati]

Udruga Vilin dol iz Gračaca još jednom će nas voditi kroz proces filcanja vune. Ove godine radionica je prilagođena odraslima i starijoj djeci, te će se izrađivati slike od vune. Mjesto održavanja je mlin Travić.

[20.07.24. / subota / od 16.30 sati]

S iskustvom odlične vodene spash zabave održane prvog dana ljeta, na traženje djece ponavlja se i širi priču.  Lovinačko školsko igralište s okolnom livadom na jedno popodne će postati pravi mali aquapark. Dobnog ograničenja nema.Nakon sušenja ili presvlačenja, s početkom u 20.00 sati u KIC-u kreće prva projekcija malog ljetnog kina.

[24.07.24. / srijeda / od 17.00 sati]

Ove godine Lovinačko ljeto djeci nudi i nešto novo. Istovremeno poučno i zagonetno, avanturistički i zabavno. Ide se u lov, ali na blago.

Slaganje timova, podjela zadataka i polazak je u parku ispred škole u Lovincu. Preporučena dob: 4 – 15 godina.

Za kraj dana se zabava smjestila u park, kada se ljetno kino seli pod zvijezde na projekciju hrvatskog dugometražn animiranog filma “Cvrčak i Mravica”.

[25.07.24. / četvrtak / od 21.00 sat]

Četvrtak je dan kada kreću dvije uzastopne večeri u parku rezervirane za opuštanje i smijeh. Komedija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog redatelja Danisa Tanovića odličan je razlog za posjetiti ljetno kino.

[26.07.24. / petak / od 21 sat]

Drugom večeri komedije seli u Hollywood. Multigeneracijska romantična komedija “Uzimam, možda” predvođena Richardom Gereom, oskarovkama Diane Keaton i Susan Sarandon te Williamom H. Macyjem, garantirano će osigurati još jednu ugodnu i zabavnu kino večer.

[31.07.24. / srijeda / od 17.00 sati]

Zadnji srpanjski dan pretvara Lovinac u edukativni i zabavni sportski centar. Uz stručno vodstvo kineziologinje Jelene Pešut Skender, djeca će u KIC-u Lovinac i na školskom igralištu prolaziti kroz poligone, igrati razne sportske i društvene igre na otvorenom, umoriti se i ludo zabaviti.

[01.08.24. / četvrtak / od 19.00 sati]

Lovinac je i ove godine domaćin već tradicionalnog Malonogometnog turnira na igralištu, koji okuplja brojnu publiku te na jedan dan mjestom zavlada prava navijačka atmosfera.

[03.08.24. / subota / od 18.00 sati]

Zabava na igralištu kreće izvlačenjem bingo brojeva i sretnih dobitnika, nakon čega će svojom živom glazbom mještane i njihove i goste do dugo u noć uveseljavati Tamburaški sastav Skitnice.

[04.08.24. / nedjelja]

Obilježava se Dan općine Lovinac, te će program za ovaj dan biti posebno objavljen.

[08.08.24. / četvrtak / od 21 sat]

Kvizaška scena okuplja se po 4. put u Lovincu. Ljetni kviz znanja održat će se u Maloj dvorani u KIC-u, gdje će timovi moći odmjeriti svoje snage, zabaviti se i imati priliku osvojiti brojne nagrade.

[14.08.24. / srijeda / od 20.30 sati]

Nastavak ljeta se iz Lovinca seli u Sveti Rok.

Ususret blagdanu Velike Gospe, na igralištu će se prikazivati film “Marijina Zemlja”, koji publiku zasigurno neće ostaviti ravnodušnom.

[15.08.24. / četvrtak / od 15.00 sati]

Nakon jutarnje Svete Mise, dan se može nastaviti u zabavnoj obiteljskoj atmosferi u Svetom Roku. Turnir u bućanju, napuhanac, kutak za djecu, te ponuda hrane i pića osigurat će kvalitetno druženje za sve uzraste.

[16.08.24. / petak]

Finale ljeta, naša tradicionalna i nadaleko poznata Rokova, uvijek iznova poziva i staro i mlado da se svoj dan provede upravo u Svetom Roku.Sudjelovanje na svim događanjima je besplatno. Broj sudionika na radionicama, lovu na blago i sportskim ljetnim igrama, te ekipa na turnirima i kvizu je ograničen. Prijava sudjelovanja je moguća porukom putem Facebook ili Instagram stranica KIC-a Lovinac, ili mailom na kic.lovinac@gmail.com.Program se realizira u suradnji s Udrugom Lovinački turistički forum i tvrtke Intelgrad d.o.o., te uz podršku donatora koji su osigurali nagrade za sudionike.

Radujemo se vašem dolasku!

KIC LOVINAC

Možda Vas zanima