Na županijskom natjecanju “Čitanjem do zvijezda” najbolji osnovnoškolci iz Perušića i učenica Marina Ćaćić iz Gospića!!!

Objavljeno: 09/03/2018

GOSPIĆ-  Županijska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda za osnovnoškolce od 5. do 8. razreda održana je  u knjižnici OŠ dr. Franje Tuđmana u Ličkom Osiku. Učenici osnovnih škola sa svojim mentorima – knjižničarima već nekoliko godina sudjeluju i u kvizu znanja, i u natjecanju iz kreativnosti u kojem izrađuju plakate na zadanu temu. Ove godine zadana tema pod naslovom Zapisi iz škrinjice sjećanja odnosi se na povijesni roman odnosno na tri književna djela koja su učenici morali pročitati: Tajni dnevnik Adriana Molea autorice Sue Townsend, Gregov dnevnik Jeffa Kinneya i roman Kora od jabuke Jadranke Klepac.

Kvizu znanja pristupilo je šest ekipa, a kreativni uradak predstavilo je šest učenika. Ekipe i autori kreativnih uradaka došli su iz Gospića, Lovinca, Perušića, Donjeg Lapca, Udbine i Ličkog Osika. U kvizu znanja pobijedila je ekipa iz OŠ Perušić, a na državnu razinu ide i drugoplasirana ekipa –  troje učenika iz OŠ kralja Tomislava, Udbina. U natjecanju iz kreativnosti na državnu razinu također ide dvoje najboljih odnosno najkreativnijih – učenica Marina Ćaćić iz Gospića koja je osvojila prvo mjesto i drugoplasirana Tara Klobučar iz  OŠ Donji Lapac.

Natjecanje osnovnih škola organizirala je knjižničarka škole domaćina Katica Marković, a  povjerenstvo u sastavu: Ivana Brozičević mag. bibl., Ivana Nikšić Šulentić, mag. bibl. i Nikica Jelić, predsjednik Likovne udruge Lika nadgledalo je provedbu natjecanja i ocjenjivalo plakate  koje su učenici sami prezentirali.

Natjecanje Čitanjem do zvijezda organizira Mreža školskih knjižničara s namjerom da se učenike potakne na čitanje s razumijevanjem, istraživanje, otkrivanje i kreativno stvaranje jer je učenje na takav način najučinkovitije.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima