Ne propustite Srce Velebita-Sveti Rok MTB (27.-29.5.2022.)

Objavljeno: 24/03/2022

LOVINAC- Sva tri dana organizirane su vođene ture, od najlakših, poljima i uz nabujale potoke i bistre izvore Lovinca, do zahtjevnih tura za najspremnije po šumskim putevima Velebita. Start svih  tura je ispred Hostela Sveti Rok.

Prijave, uplate, registracija, podizanje sudioničke vrećice i kupona za subotnji ručak , kupovina majica i suvenira na Info pultu na bočnoj strani Hostela.

Info pult radi svaki dan od 7,30 do 10 h & od 14 do 17 h

Upetak 27.5. u 9:00 budite ponavljamo prošlogodišnji hit- bike &hike Sveto Brdo. Nezaboravni uspon preko Dušica i 360⁰ pogled od kojeg zastaje dah: Jadransko more, priobalje, otoci, unutrašnjost Like i Dalmacije. Teška staza, vrijedna svih napora! U 9:30 starta tura Pilar– srednje teška. U 10:00 starta obiteljska staza ličkim poljima do Vranika. No, to nije sve. Navečer u 21:00 je organizirana i noćna vožnja Velebitom Velebitski šišmiši! Magnezij obvezno u torbu!

U subotu 29.5. u 9:00 kreće Winnetou jedna od najpopularnijih (iako je teška!) staza koja vodi iz Like na more (37 km) dok je povratak organiziran s kombijima uz doplatu pri registraciji. U 9:30 startaMile vode/RiverDeep – srednje teška (65 km) uz Štikadsko jezero, pogled na Crnopac, uz tok Ričine. Za obitelji i bicikliste željne lijepih krajolika i manje zahtjevnih staza organizirana je tura Ličkim poljima-Suvajski bunari koja starta u 10:00 uz odmaranje i uživanje uz nabujale potoke i kristalno čiste izvore. Podsjetimo, kapljica vode je i zaštitni znak općine Lovinac i njenih 42 izvora vode. Navečer u 21:00 je organizirana još jedna noćna vožnja Velebitom Velebitski šišmiši!

Od 14:00 ručak na terasi Hostela Sv.Rok za sve sudionike s kuponom koji se dobiva pri registraciji (u kotizaciji). Od 20:00 sati zabava pod zvijezdama i uz logorsku vatru na poznatom Izletištu Cvituša ispod istoimenog brda u Lovincu.

Nedjelja 30.5. donosi mogućnost odabira između srednje teške bike &hikeTulove gredekoja kreće u 9:00 ili lagane bike &hikeZir koja kreće u 9:30, a za sve koji žele spojiti ugodnu vožnju s tečajem fotografiranja uz stručno vodstvo vrsnih fotografa Igora & Romana, u 10:00 starta bike & klik by FOTURA.

13:00 -16:00 – ispred Hostela Sveti Rok organizirana je prodajna izložba ličkih gastro specijaliteta i suvenira lokalnih OPG-ova.

Napomene za sudionike:Svaki učesnik sudjeluje na vlastitu odgovornost i dužan je pridržavati se uputa organizatora i vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene trasa u slučaju opravdanih razloga (viša sila, vremenski uvjeti).Svaki sudionik treba imati kacigu, rezervnu zračnicu i dovoljne količine vode kao i jaku lampu za noćnu vožnju. Preporuka: energetske pločice, topla i rezervna odjeća.

Sve trase i GPX tragove možete naći na www.srcevelebita.hr  .

Prijave na www.srcevelebita..hr na elektronskom obrascu. Prijava je važeća uz uplaćenu kotizaciju. Rane prijave do 13.5. – 200 kn, prijave od 14.5. do 26.5. – 230 kn, prijave od 27. do 29.5.- 250 kn.

#srcevelebitabuditamo

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima