NE PROPUSTITE: U utorak 19.lipnja u book caffe-u Paradiso gostuje Damir Karakaš!!!

Objavljeno: 17/06/2018

OTOČAC- Damir Karakaš, poznati pisac, ne samo u nacionalnim i regionalnim okvirima već i na svjetskoj književnoj sceni, konačno gostuje u svom rodnom kraju.

Rođen je u Plašćici, pokraj Brinja, a do sada je objavio 9 knjiga; 5 romana, knjigu putopisa i 2 zbirke priča. Nakon što je svojim najnovijim djelom „Sjećanje šume“ obišao brojne europske i svjetske festivale, predstavit će se i domaćoj publici u Otočcu. Roman je u samo godinu dana doživio čak 5 izdanja, što je zasigurno rekord bez premca na ovim prostorima. Dobio je preko 50 pozitivnih kritika u regiji, osvojio nekoliko književnih nagrada te je po ovom djelu postavljena i kazališna predstava u zagrebačkom kazalištu Gavella.  Neki književni znalci kažu da je to „knjiga s ruba šume, posve Karakaševska, uvrnuta u svojoj logici, tečna i pomaknuta te knjiga koja može u svijet“. 

Karakaš najavljuje multimedijalnu večer punu iznenađenja za sve posjetitelje, tako da rezervirajte ovaj  datum za dobar provod.

Kako jedna  šuma može biti junakinja romana te vraća li Karakaš doista Liku u njezinu još uvijek toplu kolijevku? Kako neke face izgledaju kada ih nacrta svjetski poznati karikaturist? Kakve veze imaju harmonika i književnost? Ima li emocija u Lici i znamo li ih pokazati? Je li doista tako teško biti drugačiji?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja doznajte u utorak, 19. lipnja u book cafeu Paradiso u Otočcu u 19.30 sati.

 

IZVOR: likaclub.eu

Možda Vas zanima