NEPROSPAVANA NOĆ ZA VATROGASCE VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA GOSPIĆA

Objavljeno: 29/12/2020

GOSPIĆ- Uslijed sinoćnjeg nevremena, olujnog vjetra i velike količine oborine vatrogasci vatrogasne zajednice grada Gospića su sudjelovali na devet tehničkih intervencija.

U šest slučajeva se radilo o uklanjanju prepreka sa prometnica, uslijed olujnog vjetra došlo je do pada stabala na prometnice u Gospiću, Baćincu, Bilaju, Medku, Ličkom Novom i Brezovom polju.

Zbog povećane količine oborine i naglog otapanja snijega  došlo je do pojave bujica i podizanja razine vode. U Donjim Pazarištima pristupilo se izgradnji zečjeg nasipa zbog ugroze za stambene objekte, te se na jednom mjestu pristupilo pripremi za evakuaciju u jednom stambenom objektu, te izmještanju namještaja na više etaže objekta.

U gradu Gospiću došlo je do poplavljivanja parkirališta OHBP-a Opće bolnice Gospić, radilo se o začepljenju odvodnih sabirnih šahtova. Zbog održavanja razine vode instalirana je jedna potopna pumpa u sabirni šaht, djelatnici Usluga d.o.o. su u toku noći uspjeli sanirati začepljenja i ispumpati preostalu vodu.

 

VZG Gospić

Možda Vas zanima